Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Roboys rebooted - blynøglen


Beskrivelse


Janus er overbevidst om at Roboys er virkelighed og ikke bare en myte, men hvor langt vil han gå for at bevise det? For 10-årige og op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2022

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 25. feb. 2022

Janus er overbevidst om at Roboys er virkelighed og ikke bare en myte, men hvor langt vil han gå for at bevise det? For 10-årige og op.

I "Blynøglen" forsøger Janus at overbevise sin lillebror, Pelle og veninden Saya om, at de kendte "Roboys" er virkelige. Da de bryder ind i en gammel fabrikshal indser de, at nok er "Roboys" virkelige - men det er den gale professor også! Hun er langt fra færdig med at sprede rædsel, kan de slippe ud af fabrikken i live? I "Jernnøglen" bliver Janus og Saya nødt til at se farerne i øjnene for at redde Pelle, der er blevet inficeret af en mystisk sygdom. Den gale professor er på spil igen og Janus og Saya må, med hjælp fra Benjamin og Nadim, redde ham, men kan de nå det i tide? To nye bøger i "Roboys"-serien, hvor 1. bind er Kobbernøglen De nye bind kan læses uafhængigt af de fem første bøger.

Spændende og medrivende bøger om gaming, venskab og om at turde se sin frygt og angst i øjnene. Der er især fokus på at komme sig efter en voldsom og ubehagelig oplevelse. Janus har fået tæsk, men han lærer at arbejde med det undervejs i serien. Som de foregående bind er det Tom Kristensen der har illustreret og hans streg passer rigtig godt til historierne.

WonderscapeRyggen mod murenEl grande monetos, Ryggen mod muren og El grande monetos er alle bøger hvor hovedpersonerne pludselig befinder sig i en spilverden, hvor de skal bekæmpe skurke for at slippe udWonderscape, og El grande monetos er alle bøger hvor hovedpersonerne pludselig befinder sig i en spilverden, hvor de skal bekæmpe skurke for at slippe udWonderscape, Ryggen mod muren og er alle bøger hvor hovedpersonerne pludselig befinder sig i en spilverden, hvor de skal bekæmpe skurke for at slippe ud.