Bøger / faglitteratur

Robuste børn : giv dit barn ansvar, livsmod og tiltro til sig selv


Beskrivelse


– Giv dit barn ansvar, livsmod og tiltro til sig selv Selvom børn i dag kan overkomme mange ting, kniber det ofte med fokus og selvkontrol, med overskud til at klare små udfordringer og med forståelse for deres egen rolle i fællesskabet. Alt sammen egenskaber, der har med robusthed at gøre. Robusthed læres i barndommen, og en robust karakter er vigtig, når barnet som ung og voksen skal forme sit eget liv og finde mod til egne holdninger. Børn trives bedst, når de kan takle svære situationer med overskud og komme godt igennem et nederlag. Derfor skal forældre, pædagoger og lærere turde udfordre og motivere børn til at gå lidt længere, end de selv troede muligt. Samtidig skal børnene hjælpes til at rumme sårbare og svære følelser. Robusthed er ikke det modsatte af sårbarhed, tværtimod. Med stor indsigt og rammende eksempler undersøger Per Schultz Jørgensen de forskellige psykologiske og pædagogiske sider af begrebet robusthed. Det teoretiske grundlag suppleres af konkrete metoder til, hvordan man udvikler børns robusthed i familien, børnehaven og skolen – både for stærke børn, der har det godt, og for udfordrede børn, der kæmper mere med livet. PER SCHULTZ JØRGENSEN er psykolog, dr. phil. og professor emeritusi socialpsykologi. Som en af landets mest erfarne forskere inden for familieliv og børnepsykologi har han i årtier hjulpet forældre, pædagoger og politikere til bedre forståelse af børns trivsel og vilkår.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2017

af

af

Christina Andersen

d. 20. feb. 2017

Børn skal være robuste for at kunne håndtere det daglige bombardement af oplysninger i det postmoderne samfund. Robusthed beskrives i en historisk, psykologisk og pædagogisk sammenhæng med forslag til, hvordan vi hjælper børn med at blive robuste. For alle der arbejder med børn, samt studerende og forældre.

Per Schultz Jørgensen er psykolog og pensioneret professor i socialpsykologi. På et teoretisk, fagligt niveau gennemgås begrebet robusthed historisk fra det gamle Grækenland frem til nu. I anden del af bogen beskrives en karakterdannende kultur med tillid, normer, udfordringer, inddragelse, indflydelse og proces som forudsætninger for at styrke børns robusthed.

Forfatteren er en erfaren forsker inden for familieliv og børnepsykologi. Emnet er særdeles relevant. Argumenterne for at nutidens børn skal have hjælp til at blive individer med en solid fornemmelse for sig selv, er overbevisende. Der findes flere udgivelser om børn og robusthed/modstandskraft. Denne adskiller sig ved at handle om, at også helt almindelige børn har brug for, at de voksne omkring dem hjælper med at styrke deres robusthed i en verden i konstant forandring.

Forfatteren har også skrevet Styrk dit barns karakterSelvfølelsen hos barn og ungdom. Selvfølelsen hos barn og ungdom giver råd til hvordan man opbygger robust selvfølelse. Bogen er på norskForfatteren har også skrevet Styrk dit barns karakter. giver råd til hvordan man opbygger robust selvfølelse. Bogen er på norsk.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 3. apr. 2017

Velskrevet og yderst tankevækkende bog om, hvordan vi som forældre, pædagoger og lærere kan hjælpe børnene til at opnå en indre robusthed. Per Schultz Jørgensen er en erfaren psykolog, der i sit virke...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 28. feb. 2017

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 28. feb. 2017


Weekendavisen

d. 11. maj 2017

af

af

Damian Arguimbau

d. 11. maj 2017


Sygeplejersken

Årg. 117, nr. 8 (2017)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 117, nr. 8 (2017)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 54, nr. 3 (2017)

af

af

Karen Kyndrup

Årg. 54, nr. 3 (2017)