Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rod


Beskrivelse


Krimi. Nick har svært ved at se meningen med det hele! Meningen med at gå i skole, meningen med sig selv, meningen med at leve. Han støder igen ind i pusheren Tjavse, der holdt ham som gidsel for halvandet år siden - og det bringer Nick ind i hashtågerne igen! Roskildefestival og Skanderborg bliver slagmarkeder, og her begynder det at gå rigtig galt for Nick...

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2009

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 15. dec. 2009

Femte og andensidste del af krimiserien Genstart, hvor målgruppen er unge fra 14-15 år. Et collage-omslag med mange detaljer fra historien giver en god ramme.

Så er serien Genstart nået til det næstsidste bind. Serien om Mateus, Nick og Liv, der går i gymnasiet på Østerbro i København. Deres fælles ven, Jonathan, forsvinder pludseligt uden et spor. Gennem serien følger vi på skift Mateus, Nick og Liv i deres søgen efter Jonathan. I dette bind er synsvinklen igen på Nick, og han har svært ved at se meningen med det hele! Meningen med at gå i skole, meningen med sig selv, meningen med at leve. Han støder igen ind i pusheren Tjavse, der holdt ham som gidsel for halvandet år siden. Og det bringer Nick ind i hashtågerne igen! Roskildefestival og Skanderborg bliver slagmarkeder, og her begynder det at gå rigtigt galt for Nick, som prøver at klare det hele, men det er ikke alt han kan styre. Jonathan fylder ikke meget i dette bind, men hans skygge er med som en underliggende figur. To år er gået uden et livstegn fra ham. Alle spor er endt blindt og har udsat de tre venner for rystende oplevelser, som de aldrig vil glemme! Sprogligt flyder historien fint i et meget nutidigt sprog.

Dette bind ligner de andre i serien og minder ellers i sprog og stil om en klassisk ungdomsroman af Bryld og Lynggaard.

Vedkommende, barsk og spændende næsten-afslutning i en serie, hvor jeg er spændt på at få den endelige slutning og opklaring med Jonathan!.


Berlingske tidende

d. 15. jan. 2010

af

af

Kari Sønsthagen

d. 15. jan. 2010


Weekendavisen

d. 19. mar. 2010

af

af

Damián Arguimbau

d. 19. mar. 2010