Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rød alarm!


Beskrivelse


Detektiverne Jack Stump, Dick og Sue skal løse to mysterier. Det ene er på Doom Towns Naturhistoriske Museum, og det andet er ved høstfesten i Høby. Begge sager udvikler sig yderst overraskende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2015

af

af

Bo Knudsen

d. 20. feb. 2015

Er du mellem 10 og 13 år, og er du vild med sjove og skøre detektivromaner, så er her en bog for dig.

Bog nummer to i serien "Den grønne detektiv". Hovedpersonen Jack Stump er en grøn dreng, der har ligget i koma i tyve år, fordi han drak plantegift som 10-årig. Sammen med Dick og Sue har han det økologiske detektivbureau "De Grønne Detektiver". Her får de først en opgave på et museum, hvor et tordenvejr udklækker et oldgammelt dinosaur-æg, og derefter tager de til høstfest i Høby, hvor deltagerne i kagespisningskonkurrencen dør på mystisk vis.

Skør og skæg historie hvor handlingen går rablende og urealistisk derudaf. Einspor er kendt for at ramme plet med både sprog og handling, og det gør han også her, hvor stilen minder om gamle amerikanske krimier. Einspor er her i færd med at udgive sin egen serie "Jack Stump" i en ny udgave, hvilket betyder, at biblioteket får to serier med omtrent samme handling. Den gamle serie er især for 9-10-årige, mens den nye med flere ord og længere sætninger er bedst fra ca. 10 år. God forside, men ingen illustrationer og ingen bagsidetekst.

Handlingen i bogen her kender vi fra Øglens natMord i Høby og Mord i Høby i serien "Dingo. Blå". For læsere der også er glade for andre af Einspors bøger, hvor vægten ligger på det crazy, fx "Max Skræk"Handlingen i bogen her kender vi fra Øglens nat og i serien "Dingo. Blå". For læsere der også er glade for andre af Einspors bøger, hvor vægten ligger på det crazy, fx "Max Skræk".