Bøger / faglitteratur / erindringer

Rød djævel : sådan blev jeg ikke stjerne i Manchester United


Beskrivelse


Den danske fodboldspiller Mads Timm (f. 1984) fortæller om sin mislykkede karierre i Manchester United, hvor han kun nåede at spille 11 minutter på førsteholdet i de ca. 6 år han var på kontrakt i klubben. Og om tiden bagefter hvor han uden succes spillede for bl.a. barndomsklubben OB.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2016

af

af

Per Månson

d. 7. okt. 2016

Denne bog burde læses af alle unge mænd, der drømmer om en professionel fodboldkarriere. Mads Timm blev regnet som et af de største fodboldtalenter, men fik aldrig fodfæste i hverken Manchester United eller senere klubber.

Mads Timm var en outsider som barn: indadvendt og rødhåret og dermed et mobbeoffer. I fodbolden fandt han et nyt liv, først i barndomsklubben Fjordager på Nordfyn, senere i OB, hvor han via en turnering med ungdomslandsholdet blev opdaget af Manchester United og fik tilbudt kontrakt. Det gav den unge mand masser af penge, men kun i alt 11 minutters spilletid på førsteholdet, så opholdet endte i frustration over hierarki og nepotisme. Bedre blev det ikke i de senere klubber, hvor han sluttede i OB inden inden han indså, at det professionelle liv alligevel ikke var ham. Medforfatteren Søren Baastrup har været inde over flere biografier, bl.a. 838 dage i helvedeExit Hells Angels og Exit Hells AngelsMads Timm var en outsider som barn: indadvendt og rødhåret og dermed et mobbeoffer. I fodbolden fandt han et nyt liv, først i barndomsklubben Fjordager på Nordfyn, senere i OB, hvor han via en turnering med ungdomslandsholdet blev opdaget af Manchester United og fik tilbudt kontrakt. Det gav den unge mand masser af penge, men kun i alt 11 minutters spilletid på førsteholdet, så opholdet endte i frustration over hierarki og nepotisme. Bedre blev det ikke i de senere klubber, hvor han sluttede i OB inden inden han indså, at det professionelle liv alligevel ikke var ham. Medforfatteren Søren Baastrup har været inde over flere biografier, bl.a. 838 dage i helvede og .

En meget åbenhjertig og anderledes sportsbiografi, der går bag facaden på både storklubberne og fx manager Alex Ferguson og trænere.

Vi har rigtig mange sportsbiografier, men langt de fleste handler i modsætning til denne om succeser.


Jyllands-posten

d. 4. dec. 2016

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 4. dec. 2016