Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rød dronning


Beskrivelse


Fantasy. Mare Barrow er en Rød. Hun tilhører samfundets bund, og lever af at stjæle. Da Sølverne opdager at Mare har overmenneskelige egenskaber, tvinges hun til at forlove sig med kongesønnen Maven. Nu er Mare fanget midt i et livsfarligt magtspil, hvor alle bedrager alle.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2016

af

af

Merete Trap

d. 14. mar. 2016

Hold dine venner nær, men dine fjender tættere. Vil du kunne gifte dig med din fjende? Første del af spændende fantasy-serie for unge og voksne læsere.

Mare Barrow har rødt blod og hendes folk kaldes "De Røde". Disse er tjenere for eliten "Sølverne", som har sølvfarvet blod og overmenneskelige egenskaber. Mare lever af at stjæle, men havner tilfældigt ved Sølver-hoffet, og her opdages det at hun kan lave elektricitet. Hermed er hun stærkere end Sølvere! For at forhindre rødt oprør, planlægger kongehuset, at hun skal giftes med kongesønnen Maven. Men Mare og tronarvingen Cal tiltrækkes voldsomt af hinanden. I en verden hvor alle bedrager alle, skal Mare nu lære at begå sig mellem Sølvere. Men kan hun skjule at hun er med i oprørsgruppen "Den Højrøde Garde"? Og hvem kan hun stole på? Hun er midtpunktet i et farligt magtspil. Dette er Victoria Aveyards debutroman, en bestseller i USA.

Dette er en ovenud velskrevet og underholdende fantasy-roman for unge og voksne læsere, hvor det fiktive univers trækker mange relevante tråde til den samtid vi lever i. Karaktererne er stærke, kærlighedshistorien er fængende og universet er anderledes og interessant.

Bogen har elementer fra flere af de store fantasy-serier, især George R. R. Martins serie, der har inspireret til "Game of Thrones", mens den stærke hovedperson også kan sammenlignes med "Hunger Games" trilogiens kvindelige hovedperson.


litteratursiden.dk

d. 8. apr. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 8. apr. 2016

Hidtil bedste bud på en tronfølger til The Hunger Games. Formidabelt spændende Young Adult dystopi med fantasyelementer. Alle kan forråde alle! På mange måder er det den klassiske, og næsten eventyrl...


Politiken

d. 8. apr. 2016

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 8. apr. 2016