Bøger / skønlitteratur til børn

Rød, eller hvorfor mobning ikke er sjovt


Beskrivelse


Billedbog. Historie om en pige, der synes det er sjovt, at få klassekammeraten Thor til at rødme og hurtigt får hun de andre til at grine med. Da Phillip går over stregen og ikke vil stoppe, er det pludselig ikke sjovt mere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2015

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 2. juni 2015

Hvornår bliver drilleri til mobning? Og hvad kan man gøre for at stoppe det? Fin historie der henvender sig til børn mellem 4 og 8 år.

Pigen i skolegården synes det er sjovt, at få klassekammeraten Thor til at rødme og hurtigt får hun de andre til at grine med. Da Phillip går over stregen og ikke vil stoppe, er det pludselig ikke sjovt mere. Men hvordan siger man fra igen, når man selv er bange for klassens bølle. Den belgiske forfatter har udgivet flere billedbøger på dansk.

Historien er ledsaget af stemningsfulde illustrationer i røde farver. Farven repræsenterer både, flovhed, angst og glæde. En virkelig fin historie uden ret meget tekst, men hvor illustrationerne siger mindst lige så meget som teksten. Bogen er oplagt til brug både hos de ældste børnehavebørn og de yngste skolebørn samt hjemme til en god snak om et alvorligt emne.

Af andre bøger om mobning kunne nævnes Nu er det min tur - Frederik er for tyk eller den mere humoristiske serie om "Tiberius Tudefjæs.