Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rød jord


Beskrivelse


Den unge kvinde Lara vil lede efter sin kæreste, Jarii på krigsskuepladsen på Sydøen, hvor søsoldaterne har startet et oprør mod landsoldaterne og deres diktator, Tereus. Men den eneste mulige vej til den stærkt bevogtede Sydøen går gennem nogle farlige undersøiske tunneler.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 3. sep. 2014

Denne science fiction-bog for børn og unge fra 12 år henvender sig til læsere, der ynder at læse dystre skildringer af Jordens fremtid. Her drejer det sig specielt om konsekvenserne af den globale opvarmning. Bogens forside viser heltindens ansigt svævende over en rødtonet krigsskueplads. Bogen er 3. bind i serien Kloden under vand og kræver ingen formidling.

Den unge kvinde Lara opsøger sin elskede Jari på krigsskuepladsen, da hun frygter, at han er dræbt. Efter meget besvær lykkes det hende at komme til den stærkt bevogtede Sydø, hvor oprørshæren, der ledes af Laras far, gør klar til kamp mod Sydøens diktator. Snart er Lara dybt involveret i oprøret og bliver taget til fange adskillige gange med døden tæt inde på livet. Bogen er en værdig efterfølger til de to forrige bind, og den spændende handling er skildret med et så intenst nærvær, at man har svært ved at lægge bogen fra sig. Hovedpersonen, Lara er godt skildret både fysisk og psykologisk, og læseren kommer helt ind under huden på hende. Fremtidsscenariet virker troværdigt og tankevækkende, og kulisser og landskaber er beskrevet med eminent billedskabende sans.

Læseren bør også stifte bekendtskab med en anden flot fremtidstrilogi: Det døde land af Josefine Ottesen. Den beskæftiger sig også med Jordens fremtid, men er mere mørk og dyster.

Bogen danner en flot afslutning på en dansk science fiction-trilogi, der sagtens kan stå mål med de bedste udenlandske - både hvad angår originalitet, sprog og aktualitet.


Weekendavisen

d. 26. sep. 2014

af

af

Damiám Arguimbau

d. 26. sep. 2014