Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rød som blod


Beskrivelse


Krimi. Lumikki har lært kun at stole på sig selv. Den regel er hun tvunget til at bryde, da hun finder hundredevis af blodbestænkede euro-sedler. Pludselig er hun rodet ind i international narkohandel og på flugt fra kriminelle og fra underverdenens brutale overhoved Isbjørnen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2014

af

af

Christine Christensen

d. 24. sep. 2014

Første bog i en ungdomskrimi-serie fra et iskoldt og mørkt Finland med 17-årige Lumikki "Snehvide" Andersson i hovedrollen. En blanding af thriller og detektivhistorie, tilsat et strejf af kærlighed. Fra 14 år og op.

Lumikki har lært kun at stole på sig selv - på den hårde måde. Hun bor alene og holder sig langt væk fra skolens sociale liv, sladder og populære kliker. Den regel er hun imidlertid tvunget til at bryde, da hun finder hundredvis af blodbestænkte euro-sedler hængende til tørre i skolens mørkekammer. Pludselig er hun rodet ind i international narkohandel og på flugt fra russiske og estiske kriminelle og fra underverdenens mystiske overhoved kaldet Isbjørnen, der er kendt for sin brutalitet. Efterhånden som Lumikki mister kontrollen over sit omhyggeligt planlagte liv, opdager hun, at hun har været blind overfor de kræfter, der hvirvler omkring hende, og at hun er ved at løbe tør for tid i bestræbelserne på at redde sine venner, sig selv og sin fremtid.

Simukka har et godt øje for detaljer og skriver actionpræget og flydende. Lumikki er en spændende og interessant karakter, som man gerne vil høre mere om, og de mange eventyrreferencer virker som et friskt pust i den hårdkogte og actionfyldte historie.

Til de læsere, der har nydt Jacob Weinreichs detektivserie om "skorpionen", der også har en sej og modig kvindelig heltinde som hovedperson.


Weekendavisen

d. 17. okt. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 17. okt. 2014


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 1 (2015)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 68, nr. 1 (2015)