Bøger / faglitteratur

Rød sult : Stalins hungersnød i Ukraine


Beskrivelse


En hungersnød, som i 1930' erne kostede fire millioner ukrainere livet, var politisk orkestreret af Josef Stalin for at eliminere enhver national tankegang blandt ukrainske bønder og intellektuelle.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2018

af

af

Per Månson

d. 9. mar. 2018

I 1932 gennemlevede Ukraine en hungersnød af ufattelige dimensioner. Dette hovedværk beskriver grundigt katastrofen, dens optakt og dens følgevirkninger. For alle med interesse i det 20. århundredes historie.

Efter det er blevet muligt at gå i de russiske og ukrainske arkiver, har forfatteren sammenstykket vidnesbyrd og officielle dokumenter, så historien om en af århundredets værste hungerkatastrofer kan beskrives i detaljer. Bogen indledes med en række historiske kort og afsluttes med samtidige fotografier og en omfattende bibliografi.

Dette er det nye hovedværk om hungersnøden og den kynisme, der lå bag. Det er en meget veldokumenteret beretning med masser af detaljerede øjenvidneskildringer. Det er rystende læsning og også baggrundsviden til forståelse af det anspændte forhold, der også i dag er mellem Rusland og Ukraine.

Før denne bog var hovedværket den ikke oversatte The harvest of sorrowUkraines historie, hvor forfatteren dog ikke har haft samme arkivadgang som Appelbaum. På dansk er perioden omtalt i bl.a. Ukraines historieFør denne bog var hovedværket den ikke oversatte The harvest of sorrow, hvor forfatteren dog ikke har haft samme arkivadgang som Appelbaum. På dansk er perioden omtalt i bl.a. .


Kristeligt dagblad

d. 24. mar. 2018

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 24. mar. 2018


Berlingske tidende

d. 31. mar. 2018

af

af

Bent Blüdnikow

d. 31. mar. 2018


Jyllands-posten

d. 28. mar. 2018

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 28. mar. 2018