Bøger / faglitteratur / biografier

Rødder : en gangsters udvej


Beskrivelse


Historien om Nedim Yasar (1987-2018), der var leder af banden Los Guerreros og indtil 2013 levede af afpresning, svindel og salg af hash. Efter at have gennemført et toårigt exit-program søger han vejen ud af de kriminelle miljøer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 14. nov. 2018

Læs her bandelederen Nedim Yasars personlige historie. Læs om et liv på kanten og en noget speciel hverdag med hurtige biler, salg af stoffer og andre lyssky forretninger. Læs også om at vende sit tidligere liv ryggen og om at på at starte på en frisk. For dem der gerne læser danske kriminalbiografier.

Scenen sættes i slut halvfemsernes Ballerup hvor Nedim startede sin kriminelle løbebane. Herefter fortæller han om hvordan han langsomt men sikkert steg i graderne i det kriminelle hierarki for at til sidst blive lokal boss. Læseren indvies også i Nedims mere private forhold, hvor man blandt andet hører om familie og venner samt overvejelserne i forbindelse med Exit-programmet. Slutteligt er læseren med i hele processen omkring hans exit fra bandelivet og hans tilbagevenden til en normal hverdag med job og studier.

Der har godt nok været knald på i Nedims liv. Læseren kommer med på en tur ud over det sædvanlige. Bogen er spændende og medrivende, og som læser må man lige læse den næste side inden man kan lægge den fra sig. Sproget der benyttes er flydende og velskrevet, og man fornemmer virkelig Nedims sindsstemning bogen igennem. Jeg har nu brugt nogle timer i selskab med Nedim Yasar, og jeg er bestemt ikke blevet skuffet, nærmere klogere.

Andre banderelaterede biografier er fx Exit SandbergFra broderskab til mønsterbrud og Fra broderskab til mønsterbrudAndre banderelaterede biografier er fx Exit Sandberg og .


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 9. maj 2019

Omskrevet og forkortet udgave af historien om Nedim Yasars vej ud af bandemiljøet, som fik en tragisk afslutning. For voksne og unge læsesvage og -uvante.

Bogen om Nedim Yasars opvækst og liv i bandemiljøet og vejen ud derfra fik ekstra megen omtale på grund af det efterfølgende drab på ham. Her er bogen omskrevet og forkortet, så den har et lix-tal på 25. Den har forholdsvis korte sætningsopbygninger og enkelte orddelinger. Den er tro mod den oprindelige udgave, hvor den hårde opvækst og den kriminelle løbebane beskrives indefra. Det afsluttes med et exit-program. Det efterfølgende drab omtales ikke, da bogen bygger på hans egen fortælling. Der medfølger MP3 -skive bagerst, ligesom en QR- kode leder hen til forlagets hjemmeside og en oplæsning af bogen.

Den er som seriens øvrige udgivelser velskrevet og er et fint bud til læsesvage unge og voksne. Man kan også inddrage gruppen af læseuvante for hvem den oprindelige og længere udgave måske kan være en for stor mundfuld.

I samme serie kan den bedst sammenlignes med Forbandede barndom (mp3), der også omhandler en hård opvækst som barn af indvandrere.


Berlingske tidende

d. 22. nov. 2018

af

af

Kasper Krogh

d. 22. nov. 2018


Jyllands-posten

d. 22. nov. 2018

af

af

Niels Lillelund (f. 1965)

d. 22. nov. 2018


Politiken

d. 21. nov. 2018

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 21. nov. 2018


Weekendavisen

d. 23. nov. 2018

af

af

Søren Villemoes

d. 23. nov. 2018


Social kritik

Årg. 30, nr. 156 (2018)

af

af

Benny Lihme

Årg. 30, nr. 156 (2018)