Bøger / skønlitteratur til børn

Rødder : en troldebog


Beskrivelse


Troldetvillingerne Pajko og Paja finder en magisk rod, der kan hjælpe på troldefars dårlige ryg.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2009

af

af

Else Lerche

d. 16. sep. 2009

De tre første billedbøger i en serie om tvillingerne Pajko og Paja og deres troldefamilie. Bøger om trolde er efterspurgte, det vil disse også blive blandt de 4-7-årige.

Illustrator, der netop har afsluttet Valhalla, behøver ingen nærmere præsentation. Forfatteren er webmaster og oversætter for Peter Madsen. Her viser hun, at hun også kan skrive. Historierne har rod i nordisk troldetradition og fungerer fint. De er skrevet i et livligt og varieret sprog, der i fin samklang med illustrationerne, skaber billeder og giver troldene personlighed. Troldeuniverset med dybe skove, sært formede træer og rødder, og trolde med haler, store ører og tænder folder sig atmosfærefyldt ud i billeder i varieret størrelse og grafisk udtryk. Farverne varierer fra varme til kolde nuancer. Forsiderne lover spændende handling, bagsiderne fortæller lidt af handlingen. For- og bagperm præsenterer troldefamilien. I Rødder giver tvillingerne troldefar en magisk rod, der hjælper på hans dårlige ryg. I Bedste venner redder Paja Pajko fra at dø af rød fluesvamp. I Spor er Paja mere modig end Pajko, da de møder en los.

Universet minder lidt om Rolf Lidbergs troldeunivers, der dog er en tand mere hyggelig.

Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. De har en hjemmeside www.troldeliv.dk. Tekst og illustrationer er en flot helhed, der fortæller spændende troldehistorier uden at være for farlige til målgruppen, og der er mange paralleller i troldenens reaktioner til børnenes egen verden.


Berlingske tidende

d. 4. sep. 2009

af

af

Kristian Lindberg

d. 4. sep. 2009