Bøger / faglitteratur / opskrifter

Røgning som hobby : kom godt i gang : med masser af opskrifter


Beskrivelse


Opskrifter på ca. 90 retter hvor røgede ingredienser er hovedbestandelen af retten. Samt gennemgang af de elementære oplysninger, som er nødvendige for at gå i gang med hjemmerøgning, herunder valg af røgeovn, tilbehør og røgemetoder. Der er grundige beskrivelser af saltning, tørring af både fisk og kød, samt kold- og varmrøgning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2015

af

af

Lars Ovesen

d. 8. sep. 2015

Vil du gerne kunne servere lækker nyrøget mad, så får du i denne bog masser af opskrifter, tips, tricks og gode råd. Dette er BOGEN for den dig der vil i gang med at ryge fødevarer som hobby.

Kim Kingo har lang erfaring med røgning af diverse fødevarer, og bogen kommer vidt omkring i røgningens verden. Den indledes med lidt historie bag røgning for derefter at præsentere et væld af rygeovne, forskellige typer af røgsmuld, saltning samt tørring. Opskrifterne begynder med fisk og skaldyr herefter kød, vildt, fjerkræ, pølser, ost og grønsager. Bogen afsluttes med rygning af salt, krydderier og sågar olie. Udgivet i A4 størrelse med spiralryg.

Jeg er selv meget glad for røgvarer og var naturligvis nysgerrig på denne bog. Og dette blev ikke gjort til skamme, da det er en glimrende og letforståelig kogebog. Opskrifterne præsenteres meget overskueligt og er alle nemme at følge. Ved de enkelte opskrifter er der holdt en hel side ledig til brugerens egne noter.

Der findes mange andre titler om røgning på bibliotekerne, så lad os snuppe en klassiker som: Kringelbachs salte- og røgebogMad med røg, eller Mad med røg. Sidstnævnte beskæftiger sig dog primært med røgning på grillDer findes mange andre titler om røgning på bibliotekerne, så lad os snuppe en klassiker som: Kringelbachs salte- og røgebog, eller . Sidstnævnte beskæftiger sig dog primært med røgning på grill.Informationer og udgaver