Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Roger & Åge og millionerne


Beskrivelse


Krimi. Far Åge og Søn Roger har et detektivbureau, men denne gang må Roger redde sin far ud af en knibe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2011

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 1. feb. 2011

Hyggelig detektivhistorie for børn - måske især drenge - fra godt 9 år. Bogen er lille i format og i blødt bind og er anden del af en serie.

Roger og Åge er far og søn, og sammen har de et lille detektivbureau, men i denne bog er det nu far Åge, som kommer i politiets søgelys, og sønnike der må redde ham ud af fedtefadet. Det lykkes ved list, held og gode venners hjælp. Far Åge har vundet 2 millioner i lotto, men politiet mener, at han har snuppet dem i banken. Og der optræder da også lidt for mange mærkelige ting med en kupon, der er væk, fædre der render rundt om natten og en lærerinde i en lidt for smart bil. Historien fortælles i et frisk og humoristisk sprog med meget dialog, og man er ikke i tvivl om, at her er det de voksne, der ikke er for kloge. Bogen er illustreret med sjove farvelagte tegninger i en markant og tegneserieagtig streg, som passer godt til bogens uhøjtidelige tone. Forfatteren kender vi fra flere letlæsningsbøger og fagbøger om detektiver. Første del af denne serie hed Roger & Åge - en detektivroman 10/04. Samtidig med den udkom en bog med detektivgåder, hvor man selv kan "lege" Roger og Åge på arbejde.

Der er andre overkommelige krimier for samme aldersgruppe. Fx serierne om detektivbureauerne LasseMaja og Dicksens.

Lige for tiden går den slags hyggelige og humoristiske krimier som varmt brød hos de børn, som lige har knækket læsekoden. Og her passer et detektivbureau med en kvik dreng og en lidt kikset far fint ind.


Weekendavisen

d. 18. mar. 2011

af

af

Damian Arguimbau

d. 18. mar. 2011