Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Rokketand


Beskrivelse


Katrines mor og far skændes altid. Da hun taber en tand, får hun en levende tiger af tandfeen. Og tigeren bryder sig ikke om, at man skændes.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 1999

af

af

Jesper Holtoug (skole)

d. 18. aug. 1999

Fupz Aakeson og Dickmeiss har lavet en pragtfuld billedbog – sjov, respektløs og fuldkommen solidarisk med børns fantasier. Katrine har en rokketand og et stort ønske om en kattekilling. Da tanden ryger, har Katrine et nyt ønske til tandfeen. Nej tak til den sædvanlige femmer under hovedpuden – hun vil heller have en kattekilling. I Katrines voksne omgangskreds er der ingen forståelse for ønsket om en kat, der kan trøste når far og mor skændes, og som kan holde én med selskab, når man er ensom eller bange. Alle voksne i Katrines verden er modstandere af kattekillinger. Men Katrine får ikke en kat af tandfeen, men derimod en kæmpemæssig, dødsensfarlig tiger. Nu begynder de voksne at lytte til Katrine, og de voksne, der ikke lytter – ja, de bliver ædt. Ingen nysse-pysselige dikkedarer – de bliver ganske simpelt slugt med hud og hår til stor fornøjelse for både tigeren og Katrine. Historien er herligt fortalt – underfundigt og originalt og Dickmeiss' barokke stregtegninger føjer nye, herlige dimensioner til fortællingen. Der er stor respekt og forståelse for børns fantasier – også de barske og blodtørstige af dem – i denne veloplagte og frodige fortælling, som ikke kun henvender sig til tandløse seksårige. Alle fra 3-4-årsalderen og opefter vil nyde, hvordan Katrine får bugt med de voksne.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 1999

af

af

Vibeke Munch Kofoed

d. 18. aug. 1999

Billedbog hvor Kim Fupz igen leverer stof til en spændende ny illustrator. Og Fupz har igen fat i en væsentlig pointe i det ofte akavede samspil mellem børn og voksne. Overdrivelsen og den crazy humor er hans varemærke, og det der sætter tingene i relief. Katrine er belemret med et par forældre som altid indtager scenen i hjemmet med deres skænderier. Hun har længe ønsket sig en kattekilling, og da hun får besøg af tandfeen ønsker hun sig en, men får meget mere: Nemlig en frygtindgydende tiger, som hun kan bruge til at skræmme alle de voksne til at makke ret. Ellers bliver de spist! En ganske amoralsk historie, som nok skal få de voksne op af stolene, for den er på barnets side lige til den bitre ende. Den både barske og underholdende historie illustreres helt i tekstens ånd med levende og dramatiske billeder med udtryksfulde, grotesk overdrevne figurer og scenerier. Det går ret vildt for sig både i handlingen og i billederne, men det hele er gennemført med konsekvens og en herligt afvæbnende humor. Et både udfordrende og spændende bekendtskab for børn fra 4 år, som nok skal forstå et goutere den surrealistiske historie og de mærkelige, udtryksfulde billeder, der vist både henter inspiration fra reklamen og kunstens verden.


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2005

af

af

Tove Delica

d. 20. jan. 2005

Bogen kom i 1999 som billedbog. Her lanceres den i serien Læs for sjov, beregnet til selvlæsning for børn fra 8- 9 år. Bogen er stort set uændret, har blot fået et mindre format, så den ligner en almindelig bog. Det er stadig en herlig historie om Katrine, der taber en tand. Hun ønsker sig, men må ikke få en kattekilling til trøst, når livet er svært, og far og mor skændes. Tandfeen bringer hende nu i stedet for en levende tiger, og så kan det nok være, der kommer andre boller på suppen. Forældrene holder straks op med at skændes, og de voksne, der ikke makker ret bliver simpelthen ædt! Det er en helt igennem amoralsk og anarkistisk historie, der er helt på barnets side. Aakeson bruger crazy humor og overdrivelse og har stor respekt for barnets fantasi. Og man må sige, at Dickmeiss' fuldstændig groteske og grimme illustrationer følger forfatteren perfekt. De surrealistiske, barske men udfordrende og spændende tegninger tilfører teksten nye dimesioner. Jeg synes, bogen fungerer fint både som selvlæsning fra 8 år og oplæsning fra 4 år.


Information

d. 24. dec. 1999

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 24. dec. 1999


Weekendavisen

d. 8. okt. 1999

af

af

Pernille Stensgaard

d. 8. okt. 1999


Aktuelt

d. 3. sep. 1999

af

af

Steffen Larsen

d. 3. sep. 1999


Berlingske tidende

d. 16. okt. 1999

af

af

Eva Glistrup

d. 16. okt. 1999


Børn & bøger

Årg. 52, nr. 6 (1999)

af

af

Margit Bruntse

Årg. 52, nr. 6 (1999)