Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rokketanden


Beskrivelse


Billedbog. Tims rokketand falder ud, mens han spiser, og han kommer til at sluge den. Hvordan skal han nu få penge fra tandfeen? Heldigvis kommer tanden ud af den anden ende, og mor klistrer en seddel på toilettet til tandfeen - og Tim får sin tyver.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2016

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 15. dec. 2016

Hesten Lunte har et barn i sadlen, men pludselig er barnet væk. Hvad er der mon sket? Tim kommer til at sluge sin rokketand, så han kan ikke få penge af tandfeen, eller kan han? Læs disse to nye bøger i serien "Læsehaj" og hør mere om Lunte, og om Tim. For 8-9-årige.

"Rokketanden" og "Lunte på Rideskole" er to små kvadratiske bøger i serien "Læsehaj". Historien er fortalt i en tekst med 1-13 ord på hvert opslag. Der er illustrationer, som fylder hele opslaget. I "Rokketanden" har Tim et problem, fordi han har slugt sin rokketand. I "Lunte på rideskole", er det hesten, Lunte, der har et problem, fordi ungen, som den red med, pludselig er væk.

Begge bøger har en rigtig sjov historie med megen humor. Begge bøger har en meget kort, men ret svær tekst med ord som fx tvivlende og bukkespring. Illustrationer, layout og tekstmængde henvender sig til begynderlæsere, men sværhedsgraden til læsere, som har knækket læsekoden. Dette er ærgerligt, for humoren i bøgerne er rigtig fin.

Rita har en rokkerSpring, SiriRokketanden handler også om at have en rokketand. Der er mere tekst, men den er noget lettere at læse. Der findes en del let læste bøger om heste fx Spring, Siri, som er i serien "Let ps". Der er mere tekst, men den er lettere at læse. Rokketanden blev i 2015 udgivet som billedbog for 3-4-årige RokketandenRita har en rokker handler også om at have en rokketand. Der er mere tekst, men den er noget lettere at læse. Der findes en del let læste bøger om heste fx , som er i serien "Let ps". Der er mere tekst, men den er lettere at læse. Rokketanden blev i 2015 udgivet som billedbog for 3-4-årige RokketandenRita har en rokker handler også om at have en rokketand. Der er mere tekst, men den er noget lettere at læse. Der findes en del let læste bøger om heste fx Spring, Siri, som er i serien "Let ps". Der er mere tekst, men den er lettere at læse. blev i 2015 udgivet som billedbog for 3-4-årige .


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2015

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 26. mar. 2015

Hvad sker der når man har glædet sig til at tabe en tand men kommer til at sluge den? For børn på 3-4 år.

Tims rokketand falder ud, mens han spiser, og han kommer til at sluge den. Hvordan skal han nu få penge fra tandfeen? Heldigvis kommer tanden ud af den anden ende, og mor klistrer en seddel på toilettet til tandfeen - og Tim får sin tyver. Kvadratisk billedbog holdt fuldstændig i hvid, orange og blå. Norske Camilla Kuhn har fået oversat flere billedbøger til dansk - bl.a. den humoristiske historie om Den søde hugorm Gorm.

Bogen omhandler et emne, som børn først oplever, når de er et par år ældre end de 3-4-årige. Illustrationerne viser, at Tim har den rette alder til rokketænder, for han går i skole. Der er altså et spænd på adskillige år mellem målgruppen og hovedpersonen. Bogen er humoristisk og illustrationerne er i forfatterens vanlige, enkle stil.

Der findes adskillige opbyggelige bøger der forklarer børn om tandlægebesøg, tandhygiejne og rokketænder/blivende tænder. Af historier der involverer rokketænder kan nævnes Mads får en rokketandMathildes rokketand og Mathildes rokketandDer findes adskillige opbyggelige bøger der forklarer børn om tandlægebesøg, tandhygiejne og rokketænder/blivende tænder. Af historier der involverer rokketænder kan nævnes Mads får en rokketand og .