Bøger / faglitteratur / kogebøger

Rom : evig mad fra den evige stad


Beskrivelse


Opskrifter på traditionel romersk mad og brød, med beskrivelse af det traditionelle romerske køkken set med nutidens briller på tværs og ned gennem historien i en blanding af madhistorie, beskrivelser af kvarterer, personer, restauranter, retter og råvarer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2016

af

af

Kent Skov

d. 17. mar. 2016

Bredt beskrivende bog om især det romerske køkken med opskrifter fra fortid og nutid. En god inspirationskilde for Romrejsende, der finder madkulturen interessant, som en ledetråd til Roms atmosfære og historie.

Forfatter- og ægteparret Tesio står for en række udgivelser om italienske forhold, mad og livsstil. Bogen beskriver det traditionelle romerske køkken set med nutidens briller på tværs og ned gennem historien i en blanding af madhistorie, beskrivelser af kvarterer, personer, restauranter, retter og råvarer, der vedligeholder det traditionelle romerske køkken. Overklassen forbeholdt tidligere de gode udskæringer til sig selv, så de opfindsomme romere af jævn status lavede retter af det tiloversblevne: oksehaler, komave (trippa), hoved og indmad med billige grøntsager, der var tilgængelige. Madparlør og fortegnelse over omtalte restauranter.

Fortællende og charmerende restaurantguide og opskriftbog, der i kraft af forfatternes store lokalkendskab fint forløser byens særlige atmosfære af nutid, tradition og "evighed" - på tværs af de kendte guide- og kogebøger. Der er opskrifter på typiske retter - både kendte og mindre kendte, der ikke ofte ses andensteds.

Anders Grøndahls Rom for livsnydereRom amore mio!Romerske restauranter IIIRomerske retter III er i samme stil, Harders Rom amore mio! har fokus på andre af byens stemningsfulde steder. Om madkulturen findes også Romerske restauranter IIIAnders Grøndahls Rom for livsnydere er i samme stil, Harders har fokus på andre af byens stemningsfulde steder. Om madkulturen findes også Romerske restauranter IIIAnders Grøndahls Rom for livsnydere er i samme stil, Harders Rom amore mio! har fokus på andre af byens stemningsfulde steder. Om madkulturen findes også Romerske restauranter III.