Bøger / faglitteratur til børn

Rom


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2017

af

af

Jesper Holtoug

d. 9. nov. 2017

Vil du gerne vide mere om Italiens hovedstad Rom, så er det her lige noget for dig, som er mellem 6 og 9 år. Læs om det gamle Rom, om krigerne og gladiatorerne, som kæmpede mod hinanden og mod vilde dyr. Og læs om det moderne Rom med de flotte pladser og gamle bygninger - og om Lazio og Roma, de to største fodboldhold i Rom.

Bogen tilhører serien "Faktisk!" for indskolingen. Med enkel tekst og mange fotos beskrives både sider af det gamle og det moderne Rom, så en 6-9 årig får indblik i forskellige sider af Italiens hovedstad - både den gang og i dag. Svære ord bliver forklaret og bogen rummer også afsluttende fakta-afsnit og idéer til, hvordan man kan læse og se mere om Rom. Sværhedsgraden er lix 15.

En fin, levende og afvekslende fagbog, som på lidt usædvanlig vis kommer hele vejen rundt omkring Italiens fascinerende hovedstad. Faktisk kan bogen godt minde lidt om en appetitvækkende "Turen-går-til-Rom" for helt unge læsere, da den både indeholder noget om historien, stederne, kirkerne, paven og fodbolden. Fine illustrationer.

Der findes ikke ret mange lette fagbøger, som både handler om det gamle og det moderne rom, men til gengæld findes der rigtigt mange gode om Romerriget, for eksempel disse to, som dog begge er noget sværere: Inger Byrjalsen: Det gamle RomRomerriget og Meloni: RomerrigetDer findes ikke ret mange lette fagbøger, som både handler om det gamle og det moderne rom, men til gengæld findes der rigtigt mange gode om , for eksempel disse to, som dog begge er noget sværere: Inger Byrjalsen: Det gamle Rom og Meloni: .