Bøger / faglitteratur

Romantik


Beskrivelse


Om romantik og den romantiske forestilling. Som litterært, kunstnerisk og filosofisk begreb - og som noget der har og har haft indflydelse på historiens gang.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. nov. 2014

Sød lille tænkepause af akademisk bog om romantik som begreb med eksempler fra fx Disney og vores evige forestilling om mødet med den eneste ene. For alle der tænker over, hvad romantik mon er for en størrelse.

Katrine Frøkjær Baunvig, der på Aarhus Universitet bl.a. forsker i Grundtvig, skriver en bog på akademisk niveau, hvor hun sætter begrebet romantik i en forståelsesmæssig historisk ramme. Med eksempler, der fx favner unge tyske filosoffer fra 1800-tallet, Otto Brandenburg med sine to lys på et bord, og Disneys forelskede hunde, der bider til kødbolle, redegør Katrine Frøkjør Baunvig for begrebet romantik. Bogen er del af forlags-serien "Tænkepauser", hvor forskere skriver om et emne de brænder for.

Forfriskende bog om romantik, der tankevridende kommer ud i hjørnerne af begrebet. Et begreb, der rummer mere og andet end de fleste umiddelbart forestiller sig. Katrine Frøkjær Baunvig forstår i en relativt kortfattet bog, hjulpet af et velsmurt tastatur, at gøre begrebet romantik interessant og spændende, uden at nogen illusioner om romantikken behøver at briste af den grund.

Oplagt af sammenligne med de andre bøger i samme forlagsserie "Tænkepauser", fx MonstreSandhed af Mathias Clasen eller Sandhed af Helge KraghOplagt af sammenligne med de andre bøger i samme forlagsserie "Tænkepauser", fx Monstre af Mathias Clasen eller af Helge Kragh.


Kristeligt dagblad

d. 20. dec. 2014

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 20. dec. 2014


Weekendavisen

d. 5. dec. 2014

af

af

Heidi Laura

d. 5. dec. 2014