Bøger / faglitteratur / håndbøger

Rombogen : opdag de gyldne dråber


Beskrivelse


Introduktion til rommen og dens historie som gennem beskrivelser af 40 forskellige lagrede rom giver et indblik i de væsentligste romtyper og producenter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 5. nov. 2015

De dage er for længst forbi, hvor rom kun blev forbundet med rom og cola og andre blandingsdrinks af tvivlsom karakter. To kendere fortæller her om den nye favoritdrik med bud til både begyndere og viderekommende.

Rom betragtes i dag på lige fod med whisky og cognac. Salget boomer på de fine mærker, og de gyldne dråber har for længst opnået connaisseurstatus. Derfor handler denne bog kun om lagret rom, der skal drikkes ren. Den indeholder en generel introduktion til rommen og dens historie med bud på 40 forskellige anbefalelsesværdige lagrede rom. Introduktionen omfatter alle de væsentlige romstilarter og romproducerende lande - fortrinsvis i Caribien - med typer, mærker og karakteristika. Derudover får læseren en beskrivelse af produktionen med afsnit om sukkerrøret, fermenteringen. destillering, lagring og blending.

En indbydende illustreret bog, som virkelig formår at formidle det spændende emne for alle, der sætter pris på at nyde, vurdere og diskutere over et godt glas. Fremstillingen både sælger nydelsen af de gyldne dråber og formår at anskueliggøre nuancerne i rommens forskellige aspekter på en både spændende og anskuelig måde. Billedmaterialet er i klasse for sig, og de mange atmosfæremættede farvefotos gengiver den lokale caribiske folklore i god kunstnerisk kvalitet.

Bogen kan stå alene eller supplere Rom, 2004, som har flere vurderinger men dog handicappes dels af alderen og dels af det engelske udgangspunkt.


Jyllands-posten

d. 28. nov. 2015

af

af

Christina Hasselbalch Langpap

d. 28. nov. 2015