Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Romere : spis, skriv, leg og klæd dig på som en romer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Erik Boas Pedersen

2008

Bogen henvender sig til børn fra 9-12 år, især for den fingernemme historieinteresserede.

Seriens titel, Praktisk historie, dækker over, at læseren kan komme til at spise, skrive, lege og klæde sig på som romere, hvis man følger retningslinierne i bogen. Hvert opslag giver en side med en kort tekst om veje, undervisning, renlighed, byliv, el. lign. og en side viser så fremstillingen af en triumfbue, inskriptionsplade, raflebæger, mosaikplade etc. Den korte tekst er suppleret med fotos af romerske forhold inden for emnet, instruktionen overskueligt lagt frem i 4-5 billeder med tilhørende fremgangstekst. Desuden en informationsboks på hvert opslag samt oversigt over forbrug. Bagest i bogen ordliste, stikord samt oplysninger om andre bøger og internetadresser.

Der findes rigtig mange gode bøger om romertiden, dertil gode film, tv-serier og spil. Det er svært at se hvordan en bog som denne passer ind i nutidens børnekultur, hvorimod den i Jørgen Clevins storhedstid ville have været salgbar.

Bogen viderebringer ikke oplysninger, man ikke kan læse om i de fleste andre bøger om emnet. Hele opsætningen med selv at producere enkelte løsrevne ting som spænde, signalflag eller skjold, når det gælder tøj, forsvar og gladiatorer virker pædagogisk forældet i forhold til undervisning og mediekultur i dag.Informationer og udgaver