Bøger / skønlitteratur / roman

Romeren


Beskrivelse


Historisk roman fra Rom år 91 f.Kr., hvor virkelige hændelser som mordet på folketribunen Drusus inddrages. Lægen Demitrios bliver involveret i opklaringen, og sagen fører ham fra høj til lav og til sidst på slagmarken for at opsøge sandheden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2014

af

af

Helle Winther Olsen

d. 6. feb. 2014

Der er indlagt en krimiintrige i denne velresearchede historiske roman, der foregår i det gamle Rom. Men det er republikkens politiske og historiske forhold, der er det centrale omdrejningspunkt, og dermed sigtes først mod yndere af historiske romaner og dernæst "antikke" krimier.

Tiden er år 91 f.Kr. Republikken Rom er under pres fra de omkringliggende bystater, der har sluttet sig sammen i forbundet Ithalica, og Forbundsfællekrigen bryder ud. Hovedpersonen, den 25-årige romer er i virkeligheden græker, slave og læge, dygtigt oplært af sin makedonske far. Ved et tilfælde bliver denne Demetrios hentet ud til en højadelig familie, hvor herren i huset, folketribunen Marcus Livius Drusus, er blevet myrdet i eget hjem. Demetrios lover at opklare forbrydelsen, som har sprængfarlige politiske overtoner og snart bringer ham til slagmarken, hvor historiske koryfæer som general Marius og hærfører, senere diktator Sulla Felix og advokaten Cicero blandes ind i historien. Vellykket, faktamættet underholdning som også magter at bringe et frisk pust til den historiske periode. Første del af planlagt trilogi om republikkens dødskamp.

Lindsey Davis og Steven Saylor skildrer samme periode i deres krimier. Robert Graves, Robert Harris og Conn Iggulden formidler den lidt tungere historiske viden. Romeren rammer midt i.

Fortrinlig historisk roman(krimi) fra en blodig og spændende periode om politisk storhed og fald, hvor fiktive såvel som historiske personer optræder side om side. Godt gjort.


Weekendavisen

d. 28. feb. 2014

af

af

Anne Knudsen

d. 28. feb. 2014