Bøger / skønlitteratur / tegneserier

Roms ørne. Bog 2


Beskrivelse


Tegneserie. Marcus avancerer i hærens rækker og der bliver lagt mærke til ham. Han bliver derfor bedt om at spionere på sin bedste ven Armenius af selveste kejseren. Marcus bliver derudover forelsket og disse følelser er bestemt ikke ufarlige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 25. mar. 2013

Disse tegneserier egner sig for låneren, der er interesseret i en visuel fremstilling af romerriget. Derudover kan låneren med interesse indenfor romerrigets historie få fortalt en fængende historie.

Som læser følger man den germanske høvdingesøn Ermanamer/Armenius og den romerske krigersøn Marcus. De gennemgår sammen en meget streng romersk opdragelse, samt krigertræning. Historien eskalerer, mens man, gennem de tre bind, følger hovedpersonernes udvikling fra drenge til mænd, og deres forskellige veje i livet. Tegneren, den schweiziske Enrico Matini, fører hele vejen en meget smuk og stilren streg, som jeg personligt syntes passer meget godt til denne fortælling. Derudover har tegneren et meget flot bud på en visualisering af datidens romerrige. Selve tegneserien er udgivet i en solid hardback kvalitet, med store tykke sider, der ville kunne holde til mange udlån.

Hvis man ser bort fra stregen og udelukkende beskæftiger sig med historien, så kan denne tegneserie have en svag lighed med Germania fra 2012, der også opererer i samme miljø.

En visuelt meget flot tegneserie, der vil kunne tilfredsstille den kræsne låner. Bør dog nok købes med forsigtighed af de mindste biblioteker.


Strip!

Nr. 62 (2013)

af

af

Lasse Holm

Nr. 62 (2013)