Bøger / skønlitteratur / roman

Roms søjler


Beskrivelse


Om den romerske republik og dens krigeriske ekspansion. Den ukomplicerede kriger Aulus og den udspekulerede politiker Lucius blev allerede som drenge knyttet sammen af en blodsed og en skræmmende profeti. Som voksne skilles deres moralske og politiske veje.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2016

af

af

Helle Winther Olsen

d. 13. juli 2016

Den romerske republik er udfordret af barbarer allevegne fra, og kampen skal udkæmpes både militært og politisk. Følg to mænd der er skæbnebundet til hinanden, men vælger hver deres vej i krigen. Kan læses af alle der er fascineret af den antikke historie.

Første del af trilogi, der foregår i den romerske republik ca. 200 år før vores tidsregning og før kejserriget. Barndomsvennerne Aulus og Lucius er bundet til hinanden af en blodsed og af en fælles profeti om en skæbne der udfordres af en blodrød ørn. Mens Aulus bliver en sværdets mand og opnår stor succes som general, oparbejder Lucius en tung position som politiker i senatet. De to mænd er ofte i opposition til hinanden. Tiden er præget af krige mod barbarerne mod både øst og vest, og i Spanien bliver Aulus sat på sit livs prøve, da hans unge hustru tages som gidsel. Imens misbruger Lucius sin politiske indflydelse til at iscenesætte et drab.

Godt, underholdende historisk håndværk med balance mellem personskildring og handling. Romanens spændingskurve zig-zagger rundt om beskrivende afsnit og spring i tid, men lægger godt op til fortsættelsens hovedvægt på næste generation. De historiske rammer virker autentiske og godt researchede af Ludlow, som har flere historiske romaner bag sig.

Om det gamle Rom findes massiv tyndgde i Conn Igguldens mammutserie Cæsar. [Bind 1], ligesom tidens politiske spil kommer fint til udtryk i Lasse Holms serie, der indledes med RomerenCæsar. Bind 1 : Roms porteRomerenOm det gamle Rom findes massiv tyndgde i Conn Igguldens mammutserie Cæsar. [Bind 1], ligesom tidens politiske spil kommer fint til udtryk i Lasse Holms serie, der indledes med .


litteratursiden.dk

d. 2. sep. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 2. sep. 2016

Det farverige og spændende Romerrige danner endnu en gang baggrund for en roman. Bogen er første del i trilogien ’Republikken’ og et sikkert hit for historisk interesserede. Jack Ludlow er en internat...