Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rosa er vild med rosa


Beskrivelse


Rosa er så vild med rosa, at alt skal være rosa, også hendes mad og hendes hund. En dag giver Rosas mor hende en rosa vase til hendes rosa blomster. Mon Rosa synes om vasen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2016

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 4. mar. 2016

Rosa elsker rosa! Alt omkring hende skal være rosa, men så en dag ... Kan læses hvis man er 7-8 år.

Rosa er så vild med farven rosa, at både hendes tøj og ting skal være rosa. Selv maden hun spiser skal være rosa. Hendes hund, Mimi, er gul, så den bliver smidt ud fra hendes værelse. Senere prøver Rosa at gøre noget ved det, så Mimi kan få den rette farve. Rosa holder syv års fødselsdagsfest, hvor alt er rosa. Efter festen giver mor hende en rosa vase til hendes rosa blomster. Teksten er sat op med stor skrift i korte sætninger. Der er tre til syv sætninger på hvert opslag, og der er store illustrationer i farver på hvert opslag. Bogen indgår i serien "Lydret", som har fire sværhedsgrader. Denne er Lydret 3, hvor halvdelen er lydrette ord. Der findes gratis lærervejledning og elevopgaver til bogen på www.læslydret.dk.

Meget fin og sjov letlæsningsbog til de yngste læsere. Den har en slutning, som mange voksne nok vil nikke genkendende til. De flotte og sjove illustrationer understøtter læsningen og viser også noget vigtigt, som ikke står i teksten, fx på s. 14-15 hvor Mimi er i bad. Forsiden er meget hyggelig og meget rosa, og enhver pige på 7-8 år vil synes den er super.

Der findes ikke andre letlæsningsbøger med samme tema, men Emma og Josse - farver hår minder lidt om det, og ligeledes Frøken Ignora fylder år, som dog er lidt sværereEmma og Josse farver hårFrøken Ignora fylder årDer findes ikke andre letlæsningsbøger med samme tema, men Emma og Josse - farver hår minder lidt om det, og ligeledes , som dog er lidt sværere.