Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rosa Fantomas Hævn


Beskrivelse


Peberfuglen Jappers pludselige hjemve bringer Alex, tante Clothilde og robotten Hjalte til Sydamerika, hvor de befrier dinguroen Aureon, den gyldne menneskeulv, og pigen Sifka, som forhekset driver omkring i Søvnsanger-Floden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Efter de fantastiske oplevelser i Spejlørkenens gåde (82/49) og i Drømmenes Hersker (83/25) er Alex og vennerne i dette tredie bind på helt tilsvarende hæsblæsende eventyr; denne gang i etsydamerikansk urskovsmiljø bag Tågebjerget ved Søvngængerfloden, hvor Alex med hjælp fra blandt andre et gyldent ulvemenneske fremskaffer den magiske tårediamant fra Stilhedens Labyrint. Som enanden 007-James Bond overvinder Alex alle problemer ved en charmerende blanding af utroligt held og lige så utroligt vovemod. Bogens fortællestil er præget af en helt overdådig fantasi og enordrigdom, der kan virke næsten rablende med utallige formuleringer som: "Alex smilede som en vildkat, der tilbydes et kursus i stramajbroderi." Det er spændende fortalt underholdning med bådehumor og poesi, men uden meget mellem linierne. Der er hentydninger til hændelser i de tidligere bind, men bogen må kunne læses selvstændigt. Med de mange fremmedartede vendinger ogordsammenstillinger er bogen trods denlæsevenlige typografi for de gode læsere fra 5. klasse, der har forhåndskendskab til den fantastiske genre. Omslaget i samme stil som de to foregående skalnok fange opmærksomhed.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Svanholm (børn)

d. 18. dec. 2018

I bd. 3 om Alex Morgenstjernes utrolige eventyr får familien besøg af fjenden Rosa Fantomas udsending, der udskifter den talende peberfugl Japper med en robotfugl, der langt hen i handlingensnyder vore venner og sender vigtige meddelelser til Rosa. Via robotfuglen lokkes hele Morgenstjerneklanen til Columbia, hvor de i et cirkus møder en tilfangetagen dingur, et ulvelignende,menneskeligt fabelvæsen. Ved en morsom kappestrid befrier de ham, og han fører Alex og Hjalte til sit hemmelige land, Dinguro, hvor Tårediamanten bevogtes af en uhyrlig dæmon langt inde i enlabyrint. Den elskede Sifka dukker og som yderligere lokkemad for Alex, og alle incl. Tårediamanten falder i Rosas ondskabsfulde hænder. Kun Alex' snarrådighed klarer også denne gang de første somde sidste forhindringer. Blot Sifkas kærlighed er det svært for ham at få hold på. Det er eventyr og spænding ud over alle grænser skrevet i et smukt, følelsesladet, overraskende og svært sprog,hvor fantasien boltrer sig vildt ogdejligt. For elskere af Alex-serien kommer denne bog som en glædelig begivenhed. Bøgerne kan læses fra 11-12 års alderen.


Berlingske tidende

d. 12. mar. 1986

af

af

Kirsten Holst

d. 12. mar. 1986


Information

d. 22. mar. 1986

af

af

Ove Kreisberg

d. 22. mar. 1986


Jyllands-posten

d. 12. mar. 1986

af

af

Bodil Steensen-Leth

d. 12. mar. 1986


Bixen

årg 15, nr 4 (1986)

af

af

Merete Riis

årg 15, nr 4 (1986)