Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Rosacea : min rejse med rosacea : en selvhjælpsbog med tips, råd, vejledning og min egen historie og rejse med rosacea


Beskrivelse


Personlig beretning om at leve med hudsygdommen rosacea. Med gode råd, tips, opskrifter og vejledninger samt forfatterens personlige rejse med sygdommen. For læsere med interesse for den specifikke hudsygdom rosacea.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2020

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 12. aug. 2020

Personlig beretning om at leve med hudsygdommen rosacea. Bogen er fuld af gode råd, tips og vejledninger samt forfatterens personlige rejse med sygdommen. For læsere med interesse for den specifikke hudsygdom rosacea.

Karina Villumsens personlige beretning om sin erfaring med hudsygdommen rosacea. Bogen fortæller bl.a. om Karinas rejse fra ung kvinde, der bliver forladt af sin kæreste, til en selvsikker og stærk kvinde med masser af gåpåmod, erfaring og livsglæde. Flere svære oplevelser kom hos Karina fysisk til udtryk via hudens reaktion, nemlig rosacea. Rosacea er en tricky hudreaktion, og to helt identiske udgaver findes ikke, men der er mange fællesnævnere for sygdommen, som introduceres i bogen. Hudsygdommen gav anledning til selvhealing og selvransagelse hos forfatteren. Bogen er derfor en blanding af Karinas personlige historie, hendes erfaringer med rosacea, tips, gode råd og vejledninger til, hvordan sygdommen kan behandles eller mildnes. Desuden er der sidst i bogen opskrifter på antiinflammatorisk og basisk mad.

Forfatteren skriver personligt og ligefremt. Det er tydeligt, at hun har noget på hjerte og gerne vil øse ud af sin viden, erfaring og oplevelser. Bogen sætter sig dog mellem flere stole og kan være en smule uoverskuelig. Rigt illustreret.

Der findes ikke lignende personlige beretninger om rosacea, men vil man vide mere om sygdommen kan man læse Det røde ansigt.