Bøger / skønlitteratur / roman

Rosalinds løgn


Beskrivelse


Da de tre søstre Olivia, Rosalind og Eve opdager, at deres mor, den berømte filmstjerne Jilian Croft, umuligt kan have født dem, beslutter den impulsive Rosalind at opsøge sin biologiske mor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2020

af

af

Birgit Sloth

d. 5. maj 2020

Da de tre søstre Olivia, Rosalind og Eve opdager, at deres mor, den berømte filmstjerne Jilian Croft, umuligt kan have født dem, beslutter den impulsive Rosalind at opsøge sin biologiske mor. En familiehistorie for kvinder der søger romantisk underholdning.

De tre søstre i 30-års alderen er taget til Maine for at rydde forældrenes sommerhus. Her finder de morens gamle lægejournal. Da Rosalind også finder en oversigt over månedlige betalinger til tre kvinder siden pigernes respektive fødselsår, må hun finde ud af, om Leila er hendes rigtige mor. Hun rejser til Princeton og opsøger Leila, der bor sammen med sin mor og datter. Teksten brydes af uddrag fra Jilians dagbog fra ungdomsårene. Romanen er første bind i "Tre døtre-trilogien", hvor de næste vil fortælle om Eve og Olivia. Forfatteren har tidligere skrevet en lang række kærlighedsromaner under pseudonymet Isabel Sharpe.

Sproget er flydende og letlæst, men præget af mange følelsesladede tillægsord. Dagbogsnotaterne er et godt bidrag til romanen og giver en vis dybde. Der er ansatser til flere nuancer, men desværre bliver personerne aldrig rigtig vedkommende og handlingen ikke særlig troværdig.

Seriens ide er næsten en kopi af De syv søstreMellem himmel og hav, hvor adoptivdøtre finder deres ophav. Lucinda Rileys serie har mere kvalitet og det samme har serien "Pensionat Pomona" af Anna Fredriksson fx Mellem himmel og hav, om kvinder i tre generationerSeriens ide er næsten en kopi af De syv søstre, hvor adoptivdøtre finder deres ophav. Lucinda Rileys serie har mere kvalitet og det samme har serien "Pensionat Pomona" af Anna Fredriksson fx , om kvinder i tre generationer.