Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter


Beskrivelse


Opskrifter på kager, der i udsendelsen Rosa fra Rouladegade, blev bagt som overraskelseskager til bedsteforældre. Udsendelsen blev sendt på Ramasjang i efteråret 2010. Med sange og billeder fra udsendelserne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 4. feb. 2011

5-11-årige kageelskere vil blive tiltrukket af bogen dels pga. det farvestrålende omslag, dels fordi de genkender Rosa fra fjernsynsudsendelserne.

Forfatteren er bl.a. vært i udsendelsen Rosa fra Rouladegade, der blev sendt på Ramasjang i efteråret 2010. Det er opskrifterne herfra, der kommer i bogform. I udsendelsen kommer et barn i studiet og bager en overraskelseskage til en af sine bedsteforældre. Kagens udformning er inspireret af modtagerens interesser. Det er en sød idé, det færdige resultat er også sødt, for mange af kagerne er pyntet med store mængder overtræksmarcipan og smørcreme, flere ender som de rene kaloriebomber med op til 7500 kcal. Der er bl.a. en kiksekage overtrukket med marcipan, marcipanovertrukne kransekagefigurer og en flot lagkage med ikke færre end fire lag. Billedsiden består af fotografier af de medvirkende børn og de glade modtagere, af forfatteren i aktion og af kagerne, hvoraf de fleste er et orgie af pynt og farver og ikke alle lige æstetisk udført. Imellem opskrifterne, der er logisk og systematisk opbyggede, ses nogle af sangene fra udsendelsen.

En anden populær tv-vært Shane Brox har udgivet et par fantasifulde koge- og bagebøger for børn. Også Teddys bagebog, 2007 indeholder en række kager, der er mest til fest.

Der er altid inspiration at hente i en ny bagebog, men generelt virker opskrifterne i denne meget søde og fede. Min 9-årige medlektør, der elsker både Ramasjang og kager, er mere positiv, han er parat til at prøve dem alle.