Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rose & Lótus


Beskrivelse


12-årige Rose går kun op i heste, men da farfar vil sælge sine islandske heste falder hendes verden sammen. Hun må forsøge at finde nye venskaber og lære af sin mere populære tvillingebror Aske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 3. sep. 2014

Bog til hestepiger mellem 10 og 13 år. Den kræver ingen særlig formidling, men vil gøre sig godt blandt bibliotekets andre hestebøger.

Den danske forfatter har flere pigebøger bag sig. Her er det dog hestebogs-genren, hun tager op. 12-årige Rose lever og ånder for sin farfars islandske heste. Men da hun opdager, at de skal sælges, kastes hun ud i en identitetskrise. Heste er simpelthen det eneste, Rose går op i og hun kan ikke finde ud af det sociale spil blandt sine jævnaldrende klassekammerater i 6. klasse. Da der kommer en ny pige, som kun går op i hunde, prøver de alligevel at nærme sig hinanden. Roses tvillingebror Aske kører motocross og er ved at få øjnene op for pigerne, så her er ikke meget forståelse at hente. Det hele kulminerer til farfars 70-års fødselsdag, hvor Rose konfronterer sin farfar og Aske imens drikker sig fuld. Selvom handlingen er lidt ude af trit både med hensyn til, hvor meget man i dag taler med børn om problemerne og især med hensyn til en 12-årigs alkoholindtagelse, så vil læseren føle sig godt underholdt. Sproget er flydende og nutidigt. Forsiden viser et indtagende foto af en islandsk hest og bogen udkommer i den den nye forlagsserie Hesteskoen.

Der udkommer rigtigt mange hestebøger, hvor flere og flere også inddrager pigebogs-elementer. Bogen kan sammenlignes med Lin Halberg og Pia Hagmars hesteserier for piger i samme aldersgruppe, men når desværre ikke op på helt samme kvalitetsniveau.

Fin underholdning til målgruppen.