Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rose og Sigurd


Beskrivelse


Klara er blevet kærester med Sigurd, som før var kærester med Rose. Da Klara inviterer Rose over til en hyggeaften sammen med hende og Sigurd, mærker Rose, at hun stadig har følelser for Sigurd. Er det mon gengældt?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2016

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 1. feb. 2016

Klara er blevet kærester med Sigurd, som før var kærester med Rose. Da Klara inviterer Rose over til en hyggeaften sammen med hende og Sigurd, mærker Rose, at hun stadig har følelser for Sigurd. Er det mon gengældt? Fjerde del om Rose og veninderne. For 9-12-årige piger.

Rose vil ikke miste Klara som veninde pga. kærestefnidder, men hun har svært ved at holde sine følelser for Sigurd skjult overfor Klara. Da Frida også begynder at blande sig og Skattepigen sender hånlige beskeder via Instagram, bliver det hele lige lidt for kompliceret. Bogen er en del af "Sommerfugleserien 1", som tager fat på de problemstillinger, der ofte rør sig hos piger i tween-årene.

Rigtig fin beskrivelse af de svære tweens-følelser. Piger vil let kunne genkende sig selv i mange af de ting Rose tumler med. Her er fokus på de svære venindeforhold, de første kærester og forældre der ikke forstå noget som helst.

Bogen kan sammenlignes med Mette Finderups bøger om "Emmy", fx Emmy - kære Kit, din kæreste lugter af fisketisVeninder for altid 1, 2, 3, 4 og med Camilla Wandahls serie "Veninder for altid", hvor Veninder for altid 1, 2, 3, 4, er en samlet udgave af de fire første bøger i serienBogen kan sammenlignes med Mette Finderups bøger om "Emmy", fx Emmy - kære Kit, din kæreste lugter af fisketis og med Camilla Wandahls serie "Veninder for altid", hvor , er en samlet udgave af de fire første bøger i serien.