Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Roselil og den lille drage


Beskrivelse


En ildspyende drage kommer til Sommerlandet og skræmmer alle indbyggerne. Roselil og hendes veninde Silke Sommerfugl ved imidlertid, at man får det bedste frem i andre ved at vise venlighed og tillid. Mon ikke også det gælder for drager?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 1997

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 16. sep. 1997

Med Roselil og den lille drage slutter fortællingerne om blomsterfeen i Sommerlandet og alle hendes venner. Denne bog kan godt læses uafhængigt af de to første. Den samler sig om en enkelt begivenhed, gennemlever den og gør den færdig. Det gør den lettere at følge for små tilhørere, før og omkring skolestarten, mens 3. - 4. klasse selv kan læse den. Det dramatiske og spændende foregår omkring dragen fra Mørkebjergene. Dens ankomst varsler ulykke for Sommerlandet, hvor man frygter en invasion af drager. Men Roselil og alfen Silke tør og tror noget andet og opdager, at det er en lille, fredelig drage, hvis problem er, at ingen holder af den. Derfor er den flygtet. Og da den oplever, at nogen bryder sig om den, udspyr den blomster og fyrværkeri i stedet for den fortærende ild. Essensen i dette budskab er til at bruge til noget, det er enkelt, forståeligt og genkendeligt for store og små En lille kærlighedshistorie, samt en forsvunden, magisk ring er yderligere handlingsmættende elementer, alt iklædt et smukt og poetisk sprog, der i beskrivelsen af lyset og mørket i denne fantasiverden lader lyset sejre og forener de to verdener i et bryllup, - for egentlig er forskellen ikke så stor!.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 1997

af

af

Elin Søborg

d. 16. sep. 1997

I dette 3. og ifølge bagsideteksten sidste bind i serien om Sommerlandet må blomsterfeen Roselil og hendes bedste veninde sommerfuglen Silke endnu en gang bruge al deres mod og opfindsomhed for at redde deres land. En drage er kommet ned fra Mørkebjergene og truer med at svide hele Sommerlandet af med sin brændende ånde. Alle flygter rædselslagne, men Roselil og Silke får skabt kontakt, forståelse og venskab, så alt ender lykkeligt. Det lyder som, og det er en ganske banal eventyrfortælling, som findes i mange variationer, men det, der bringer denne ud over det banale, er fortællemåden, der skifter mellem det lyrisk eventyrlige og det meget prosaiske, og både byder på en række gode "person"skildringer og en særdeles eventyrlig stemning. Sproget er godt og mundret, og levende tuschtegninger, der ligesom teksten veksler mellem det eventyrlige og det jordnære, fylder knap halvdelen af bogen og underbygger både handling og stemning. En fin oplæsningsbog for de ca 5-9 årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 11. okt. 2016

Er du til eventyrlige fortællinger om feer, alfer og drager er serien om Roselil lige noget for dig. Denne sidste bog i trilogien vil glæde især piger fra 5-8 år og deres oplæsere.

Blomsterfeen Roselil er som alle andre i Sommerlandet i fuld sving med forberedelserne til den store sol- og månefest, men festlighederne bliver truet, da en ildspyende drage pludselig slår sig ned på festpladsen. Alle er bange for dragen, men Roselil og hendes veninde Silke Sommerfugl nægter at lade sig skræmme. De finder snart ud af at den bedste måde at redde freden på, er ved at hjælpe dragen. Den er nemlig i virkeligheden vældig sød, og bryder sig slet ikke om ild og ondskab - men elsker derimod blomster og nye venner! Bøgerne om Roselil genudgives i disse år med nye illustrationer af Mårdøn Smet og en tilhørende lydbog, indtalt af Josefine Ottesen.

Sød og velskrevet bog med et dejligt budskab om, at man skal tro på det bedste i andre. Selvom handlingen er spændende, er den ikke for uhyggelig til at kunne bruges til godnat-læsning. De indbydende illustrationer består af både farvelagte og sort-hvide stregtegninger, der passer fint til fortællingens univers.

Siden bogen udkom første gang er den efterhånden klassiske eventyrfortælling blevet genudgivet flere gange. Med denne udgivelse er både layout, illustrationer og format ændret, og bogen fremstår med et nutidigt og piget look.


Information

d. 13. nov. 1997

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 13. nov. 1997


Børn & bøger

Årg. 59, nr. 3 (2006)

af

af

Maria Eriksen

Årg. 59, nr. 3 (2006)