Bøger / faglitteratur

Rosenglæde : dyrkning og pleje for entusiaster og magelige sjæle


Beskrivelse


Flot og praktisk anvendelig havebog om dyrkning af roser. Bogen henvender sig især til nybegynderen, men mere erfarne rosendyrkere kan også hente inspiration.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2022

af

af

Line Hoffgaard

d. 29. juli 2022

Flot og praktisk anvendelig havebog om dyrkning af roser. Bogen henvender sig især til nybegynderen, men mere erfarne rosendyrkere kan også hente inspiration.

Havebog udelukkende om dyrkning af roser. Bogen starter med en kort gennemgang af forskellige rosengrupper, hvorefter der følger en række kapitler med gode råd til køb af roser, plantning, pleje, beskæring, sygdomme og skadedyr. Et kapitel henvender sig til nybegynderen med nemme begynderroser, og i et andet er der trin-for-trin-vejledning til at bygge en rosenport. Bagerst er der en kalender med aktiviteter året rundt i rosenhaven. Peter Ørum Scherg, som er rosenekspert i Haveselskabet, købte sine første roser i 2008 og har i dag en stor have fuld af mange forskellige rosentyper. Forvandlingen kan ses i en række før- og efter-fotos.

En smuk bog med god indføring i at dyrke roser med succes. Mange tidligere rosenbøger har større vægt på leksikale opslag med rosentyper, hvor denne bog primært fokuserer på rosendyrkning. Sproget, de mange farvefotos og enkelte tegninger formidler emnet godt. Kapitlet med PØS' egen have er meget inspirerende, og især skal fremhæves kapitlet for nybegynderen.

Et liv med roserRoserPolitikens store bog om roser, Roser og Politikens store bog om roser handler også om rosendyrkningEt liv med roser, og Politikens store bog om roser handler også om rosendyrkningEt liv med roser, Roser og handler også om rosendyrkning.