Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Roser til en steg


Beskrivelse


Emils far synes, at Adams mor er en "steg". Så da drengene finder tre roser og et kort på trappen tror de, det er fra Emils far.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2001

af

af

Ulla Møller

d. 31. jan. 2001

Disse to nye titler om vennerne Adam og Emil i forlagsserien Mini zoom er endnu et par gode eksempler på vellykkede bøger for begynderlæsere fra 8 år. Den verssatte tekst er let at læse. Mette-Kirstine Baks charmerende illustrationer med den næsten skitseagtige lethed følger teksten og støtter læsningen. Men først og fremmest er det gode historier med en sjov pointe. Begge handler om kærlighed. I Mia slår til er Adam forelsket i Mia, og alt tyder på at følelserne er gengældt, for Mia både slår og sparker Adam. Sådan er det nemlig i den alder, når man skal til "at komme sammen". Men da Mia sparker Simon, bliver Adam i tvivl om, hvorvidt det stadig er ham, hun er vild med. Roser til en steg handler om de voksnes venskab. Emils far er lidt lun på Adams mor og har udtalt, at hun er en "steg". Da der ligger tre roser og et kort med en opfordring til en spadseretur på trappen, er drengene overbeviste om, at det er fra Emils far til Adams mor. Nu tager forviklingerne fart, det var nemlig til storesøster Fie fra Kim.


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2001

af

af

Vibeke Axelsen (skole)

d. 31. jan. 2001

Bøgerne i serien Mini zoom er til den første læsning. De er meget populære hos begynderlæserne, og det er forståeligt. Her er der to nye titler, og som de andre bøger i serien er sproget let at læse, illustrationerne sjove og tekstunderstøttende, og indhold og tema er relevant for målgruppen. Begge bøgerne handler om kammeraterne Adam og Emil. I Roser til en steg opstår der en misforståelse, som fører til en varm begivenhed, og konflikten bliver løst på en morsom måde. I Mia slår til er Adam vild med Mia fra klassen. Han mener også, at hun er vild med ham, eftersom hun slår på ham i tide og utide. Imidlertid slår hun en dag også på Simon, og det ser Adam. Han bliver selvfølgelig ked af det, men "problemet" løses til sidst. Det er to små, helstøbte fortællinger med fine pointer. De vil afgjort blive revet væk fra vores flittigt benyttede Zoom-kasse.