Bøger / skønlitteratur / roman

Roser til mor


Beskrivelse


Michael på 16 år fortæller underholdende om sin familie. Tiden er 1960'erne, og langt hår og pigtrådsmusik er vigtigt for Michael. Hans far har en anden mening, men især moderen mærker de nye tider.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2002

af

af

Marianne Jensen

d. 13. nov. 2002

Thorstein Thomsen er glimrende til børnebøger, men han kan altså også skrive for voksne! I denne vellykkede roman tager han os med til Lyngby i de sene tressere. Tilsyneladende fortæller han lige ud af landevejen, men samtidig er sproget gennemarbejdet og melodisk. Han giver et godt portræt af tiden med ny musik og ungdomsoprør, kvinder på arbejdsmarkedet og opbrud i kernefamilien. Der er ikke psykologiseret meget over personerne, men de fungerer godt. I centrum står den oprørske teenager, rundt om ham træffer vi de kærlige bedsteforældre, den blide mor og en despotisk slyngel af en far. Hovedpersonen er Michael, 16 år og fuld af tidens nye rytmer. Men han skal blive ved med at spille dansk-pop sammen med sin far i duoen "Lille Michael og Far". Så Michael lader håret vokse og køber en Fender Stratocaster; han bliver smidt ud hjemmefra, flytter i kollektiv, får en kæreste og kommer med i et rigtigt band. Hans blide, mæglende mor bliver skilt og får job, mens fader-skurken sidder forurettet tilbage, for han forstår overhovedet ikke, hvad det var, der ramte ham og hans livsform. Bogen er bredt anvendelig til både unge og ældre og os midt imellem, lige som Thomsens første voksenroman Bare vi har hinanden, 2001.


litteratursiden.dk

d. 21. feb. 2003

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 21. feb. 2003

Michael, 16 år, bor med sin far og mor i Lyngby. Men helt almindelig er familien ikke. Michael er et musikalsk vidunderbarn og har i mange år optrådt med sin far i danskpop-duoen "Lille Michael og Far...


Jyllands-posten

d. 7. jan. 2003

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 7. jan. 2003


Kristeligt dagblad

d. 18. jan. 2003

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 18. jan. 2003


Politiken

d. 27. nov. 2002

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 27. nov. 2002