Bøger / skønlitteratur / roman

Rosie-projektet


Beskrivelse


Da den socialt handicappede Don beslutter at finde en kæreste, udarbejder han et spørgeskema og iværksætter "Projekt Kone". Rosie er lige det modsatte af, hvad han søger. Men et venskab opstår mellem dem, og Don begynder at opleve følelser, som han ikke kan forstå.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2013

af

af

Merete Trap

d. 22. aug. 2013

En sød, rørende og humoristisk kærlighedshistorie. Henvender sig til en meget bred læserskare, både kvinder og mænd med humoristisk sans.

Den kejtede og socialt handicappede professor i genetik Don Tillman lever et kontrolleret og skemalagt liv. Da han beslutter sig for at finde en kæreste, er det derfor også skemalagt. Han udformer et spørgeskema, som potentielle "ansøgere" skal besvare. I mellemtiden møder han den unge Rosie, som er lige det modsatte af hvad han søger. Hun er både vild og uorganiseret. Don og Rosie bliver venner og han hjælper hende med "Projekt Far", for Rosie leder efter sin biologiske far. Imens forsøger Don at fortsætte med "Projekt Kone". Men det viser sig at være svært, for Rosie vækker følelser i Don, som han ikke vidste han besad. Romanen er sød, sjov og rørende, idet alle andre end hovedpersonen selv, kan se at han lider af et socialt handicap, og har en slags autisme. Dette er forfatteren Graeme Simsions debutroman, og det er en flot debut. En humoristisk roman i den bedre ende af skalaen, der også er solgt til filmatisering.

Steve Martins Mit behagelige selskab, 2004 er også en humoristisk roman, med en autist som hovedperson. Det umage par, med en uorganiseret, frisk kvinde og en kejtet og socialt handicappet mand, kender man fra den romantiske komedie Det bli'r ikke bedre fra 1997 med Jack Nicholson i hovedrollen.

En sød, rørende og humoristisk debutroman, om kærligheden mellem et umage par. Vil blive godt modtaget af læserne.