Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Rotraut Susanne Berners En sommerdag i byen


Beskrivelse


Billedbog. Hvordan forløber en dejlig sommerdag i en travl by? Der er masser af aktiviteter, dyr og mennesker at kigge på og digte historier ud fra i den ordløse findebog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2013

af

af

Marianne Agger

d. 9. apr. 2013

Det måtte jo også blive sommer i Berners travle myldreby. Indtil nu har vi besøgt byen om vinteren (2004), om foråret (2005) og om efteråret (2012). Ligesom de tre forrige bøger i serien henvender denne sig hovedsagligt til børn fra 2-4 år. Dog kan ældre børn også hygge sig med at finde på historier ud fra de detaljerede tegninger.

Bogen er af tysk oprindelse, men det har ingen betydning for den ordløse findebog. Man ser allerede på forsiden, at det er sommer. Træet, der også pryder de forrige bøgers forsider, har friske blade og modne kirsebær. På første opslag kigger man ind i det store hus på en dukkehus-agtig måde, hvor man kan se, hvad der foregår i alle rum. På de efterfølgende opslag får man et indblik i en sommerdags gøremål på landet, i byen, på togstationen, i kulturhuset, på torvet, i butikscenteret og i parken. På bagsiden er skrevet en lille beskrivelse af nogle mennesker, som man kan lede efter inde i bogen. Der er stof til mange timers underholdning, og de små kan selv "læse" den, da den er uden ord. Der er rig mulighed for en god snak om alt det, der foregår på de farveglade tegninger, der er i samme stil som de forrige bøger. Årstid-serien er nu komplet, og det er oplagt at sidde med alle fire bøger og snakke om årstidernes karakteristika.

En lignende findebog uden ord er fx Mizielinskis På besøg hos folk og fæ i Mamoko, der også foregår i en by. Dog i en mere alternativ verden, hvor beboerne er dyr.

Dejlig findebog, som man bliver i godt humør af.