Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Rotten ringer ud!


Beskrivelse


På Viggos skole skal der afholdes valg til elevrådsformand og både Viggos nabo Linea og skolens smukkeste pige, Julie beder ham om hjælp. Det kræver fantasi og mod at løse den opgave.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 16. jan. 2017

God og sjov bog om Viggos skoledag, som starter med flugt fra Psykopaten Toby og ender med valget til elevrådsformand. Til drenge og piger fra 9 år, eller til højtlæsning fra 6 år.

Viggo har smadret Tobys rotte, da han kom til at tabe sin skoletaske ned på den. Toby er sur og derfor har Viggo en ny rotte med i skole. Men da både Viggos nabo, Linea, og skolens smukkeste pige, Julie, vil vinde valget som den nye elevrådsformand og beder Viggo om hjælp, bliver dagen helt anderledes end forventet. For at skaffe stemmerne til Julie og få den date, som hun har lovet ham, bliver Viggo nødt til at opfylde ønsker fra fodboldholdet og graffitigruppen T-KREW. Det kræver fantasi og mod af Viggo og til sidst må han vælge, hvem han vil støtte som elevrådsformand. Personerne præsenteres på bogens omslag. Bogen er lix 22. Der er korte kapitler på 4-7 sider med få billeder, som bryder teksten. Bogen er en del af "Joker"-serien som bl.a. også omfatter BørnefængsletDe forbyttede tissemænd og De forbyttede tissemændViggo har smadret Tobys rotte, da han kom til at tabe sin skoletaske ned på den. Toby er sur og derfor har Viggo en ny rotte med i skole. Men da både Viggos nabo, Linea, og skolens smukkeste pige, Julie, vil vinde valget som den nye elevrådsformand og beder Viggo om hjælp, bliver dagen helt anderledes end forventet. For at skaffe stemmerne til Julie og få den date, som hun har lovet ham, bliver Viggo nødt til at opfylde ønsker fra fodboldholdet og graffitigruppen T-KREW. Det kræver fantasi og mod af Viggo og til sidst må han vælge, hvem han vil støtte som elevrådsformand. Personerne præsenteres på bogens omslag. Bogen er lix 22. Der er korte kapitler på 4-7 sider med få billeder, som bryder teksten. Bogen er en del af "Joker"-serien som bl.a. også omfatter Børnefængslet og .

Det er en god historie, fordi personerne er sjove og plottet er gennemtænkt. Spændingskurven udvikler sig fint og efterhånden som tingene udvikler sig, bliver det en page-turner, som er svær at lægge fra sig.

Bogen minder meget om forfatterens egen En lort med tusind benHviin!, og kan også sammenlignes med serien om "Beskidte Bertil" fx. Hviin!Bogen minder meget om forfatterens egen En lort med tusind ben, og kan også sammenlignes med serien om "Beskidte Bertil" fx. .


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 3 (2017)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 70, nr. 3 (2017)