Bøger / faglitteratur til børn

Rotter : kloge, sociale, aktive


Beskrivelse


Om rotter som kæledyr: hvordan de lever i naturen og kommunikerer med hinanden. Praktiske råd om pasning, foder og beskæftigelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2008

af

af

Ulla Møller

d. 8. sep. 2008

For store børn fra 10 år og unge der ønsker sig et anderledes og lidt opsigtsvækkende kæledyr.

Georg Gassner er ekspert i små pattedyr, og hans bøger om gnavere er udkommet på flere sprog. Dette er hans anden bog om rotter på dansk. Den udkommer i Ateliers forlagsserie der omfatter flere andre titler bl.a. om andre gnavere som marsvin, hamster, ørkenrotte og dværgkanin. Bøgernes opbygning er identisk med en farvekode der inddeler bogen i forskellige emner. Der indledes med et afsnit om rotter i almindelighed, deres historie og karakteristika. Det følgende afsnit fortæller, hvordan man bedst tager sig af sit nye kæledyr i hverdagen med bolig, foder, leg og stimulation, i næste afsnit kan man læse om sundhed, sygdom og yngelpleje. Til hvert afsnit er knyttet faktabokse med praktiske eller finurlige facts om rotter. Bagest i bogen er der et såkaldt "infohjørne" med webadresser og ideer til yderligere læsning, et fyldigt register og forslag til lidt ekstra sjov for rotten. Bogen er er gennemillustreret med dejlige farvefotografier, der får selv rotter til at se søde og charmerende ud, hvilket forfatteren også plæderer for.

Rotter som kæledyr er beskrevet i flere bøger om små kæledyr, desuden findes to monografier. Den ene er Gassners Jeg har rotter, 2000. Den anden er Deborah Chancellor Rotter, 2008, der er kortere end nærværende titel, men stort set behandler samme emner.

En god og informativ bog om et kæledyr, der nok i de flestes øjne er et noget alternativt valg.