Bøger / faglitteratur til børn

Rovdinosaur


Beskrivelse


Om forskellige rov-dinosaurer, deres adfærd, udseende, levevis og hvorfor de er uddøde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 26. juli 2019

Kæmpedinosauren er det største dyr, der har levet på land. Den var 40 meter lang. Den levede af planter. Rovdinosauren blev 12 meter lang og havde tænder stærke som dolke. To små fagbøger, der kan læses fra 7 år.

"Rovdinosauer" og "Kæmpedinosauer" er to nye titler i serien "Fagfilur" fra Gyldendal. Bøgerne i serien handler ofte om dyr fra Danmark og hele verden og nu også fortidsdyr. De er på henholdsvis lettal 13 og 15. I disse titler er der af god grund ikke fotografier af dyrene, men computertegnede illustrationer. Der er små tegnede illustrationer, der tydeliggør blandt andet størrelse og vægt. Fx en stor vægt med en kæmpedinosauer i den ene vægtskål og 50 biler i den anden. Desuden læser vi om, hvilken mad der blev spist, og hvorfor der ikke længere findes dinosaurer på jorden. Først i bøgerne er der indholdsfortegnelse, og til slut er der stikord, forslag til andre bøger og links. De er i hardback og trykt på kraftigt papir.

Bøger om dinosaurer er meget efterspurgte. Disse to titler vil også vække begejstring hos begynderlæseren. Teksten er letlæst og illustrationer indbydende, hvilket vil motivere de unge læsere.

Vil man vide mere om dinosaurer, kan man slå op i Dinosaurleksikon for de yngsteDinosaurer eller læse mere i DinosaurerVil man vide mere om dinosaurer, kan man slå op i Dinosaurleksikon for de yngste eller læse mere i .