Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Rub og stub


Beskrivelse


Ni opskrifter til kvinder på trøjer og bluser strikket af garnrester.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2019

af

af

Laura Winding

d. 12. dec. 2019

Lange og korte, åbne eller lukkede bluser og trøjer til kvinder, der skal have ryddet ud i garnresterne. 9 modeller for erfarne strikkere.

Bogen starter med en kort intro og en opfordring til at lave vikleprøver af sine garnrester for at se, hvilke farver, der harmonerer. På sidste side i bogen er en oversigt over forkortelser. Alle opskrifter har en tegning af modellen, forslag til garntyper og pindestørrelse, samt fotos af det færdige projekt. I alle bogens 9 opskrifter gøres brug af mange teknikker, farveskift, flere tråde og variation af masker henover samme pind.

Endnu et strikkehæfte i kvadratisk layout med flotte fotos fra Annette Danielsen. De enkle vikleprøver i hver opskrift fungerer enormt godt visuelt. AD opfordrer bl.a. til vilkårlige farveskift - gerne midt på en pind - og at farveforløbet på ærmer og krop ikke er ens. Sammen med de mange forskellige strukturer, hulmønstre, prikker og striber og vekslen mellem masketyper giver disse teknikker bogens modeller et meget levende og spændende udtryk. De mange variationer kræver strikkerens fulde opmærksomhed.

AD har et stort bagkatalog, og har bl.a. tidligere udgivet: Strik med stumperStrik en trekant og få brugt dine garnrester. Hendes hæfter minder i stil og layout om Susie Haumanns, som også er meget populære. En mindre avanceret bog med inspiration til strikket tøj af garnrester: Strik en trekant og få brugt dine garnresterAD har et stort bagkatalog, og har bl.a. tidligere udgivet: Strik med stumper. Hendes hæfter minder i stil og layout om Susie Haumanns, som også er meget populære. En mindre avanceret bog med inspiration til strikket tøj af garnrester: .