Bøger / faglitteratur

Rubrics : undervisning med forståelse som mål


Beskrivelse


Om den amerikanske rubrics-metode tilpasset den danske skoleverdens arbejde med læringsmål. Metodens mål er, at gøre læringsmål og evalueringskriterier synlige for eleverne, at inddrage eleverne i udvælgelse af mål og at understøtte deres tro på og glæde ved at kunne nå målene.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. maj 2017

Kirsten Maack Gibson præsenterer i denne bog sin version af den amerikanske rubrics-metode tilpasset den danske skoleverden til arbejdet med læringsmål. Bogen har relevans for lærere og lærerstuderende, som ønsker at arbejde målrettet og struktureret med læringsmål i undervisningen.

Målet med rubrics-metoden er at gøre læringsmål og evalueringskriterier synlige for eleverne samt at inddrage eleverne i udvælgelse og dannelse af mål. Metoden kan anvendes på alle klassetrin og i alle fag og har en struktur, som gør det let for både underviser og elever, at forstå de enkelte mål samt at se, hvordan man kan løfte det faglige niveau.

Det er en meget velstruktureret udgivelse og metode, som kan gøre det lettere for mange undervisere både at forberede selve undervisningen samt arbejdet med læringsmål og elevernes faglige og menneskelige dannelse. Metoden gør det samtidig let for elever at vurdere egen læring og se vejen videre frem.

Det vil give god mening at læse bogen sammen med titlerne Læringsmål og taksonomiske redskaberSOLO-taksonomien i praksis og SOLO-taksonomien i praksisDet vil give god mening at læse bogen sammen med titlerne Læringsmål og taksonomiske redskaber og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. aug. 2017

af

af

Gunnar Green

d. 7. aug. 2017