Bøger / faglitteratur / bagebøger

Rugbrød med surdej : hvor svært kan det være?


Beskrivelse


Bagebog der appellerer til surdejs-nørder, men også dem, der generelt er nysgerrige på surdej og rugbrødsbagning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2017

af

af

Merete Trap

d. 23. aug. 2017

"Bliv gode venner med din surdej, så skal det nok gå". En bagebog, der vil appellere til surdejs-nørderne, men også dem, der generelt er nysgerrige på surdej og rugbrødsbagning.

Bogen er opdelt i otte afsnit samt et forord og en "endeskive" altså forfatterens tak. Afsnittene har overskrifter som fx "Rugbrødsfilosofi", "Bagning" og "Tykke skiver". Herunder gives der anvisninger til fx bagetider, æltning, hævning og opbevaring. Hvis man ikke kan få en surdej fra andre, rummer bogen også 3 forskellige surdejsopskrifter. Bogen er tilsat farvefotos af bl.a. rugbrød og redskaber. Lars Holmsted har tidligere udgivet bøger om flettede fugle, bla. Jule-fugle-flet 4.

Dette er en rigtig fin bog at kaste sig over, hvis man gerne vil i gang med rugbrødsbagning. Det er tydeligt at mærke forfatterens passion for rugbrødsbagningen og det gode brød. Bogen har i det hele taget fokus på nydelsen og glæden ved råvarer, og i de senere år har denne fordybelse omkring maden hevet mændene ind i køkkenet. Bogen rummer mange tanker og filosofier omkring bagningen. En lille surdejs- og rugbrøds-bibel.

Kan bedst sammenlignes med Zen - og kunsten at vedligeholde en surdejGastromand, hvor forfatternes passion for surdej også skinner igennem. Bogens tone og fokus på passion, kan minde om GastromandKan bedst sammenlignes med Zen - og kunsten at vedligeholde en surdej, hvor forfatternes passion for surdej også skinner igennem. Bogens tone og fokus på passion, kan minde om .