Bøger / skønlitteratur / digte

Rulleteksterne : digte


Beskrivelse


Digte. Refleksioner over livets mangfoldighed og naturens små undere, samtidigt med at livets efterår sætter ind og afskeden nærmer sig. Fortalt med et distanceret blik og et glimt i øjet.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2010

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 19. aug. 2010

En meget vedkommende og vigtig bog af en vores store lyrikere og litteraturformidlere, og den henvender sig bredt til digtlæsere på alle landets folkebiblioteker.

Peter Poulsens omfattende digtsamling er udsendt i anledning af hans 70-års fødselsdag. Optimistiske naturdigte og forundring over storheden i små dagligdagsting afløses af digte, der har en stemning af statusopgørelse og afsked over sig. Eller både og: "Sidst på efteråret / falder rimene af mine digte". I flere digte er temaet således også alderen, der trykker, og helbredet, der værker, for "man er blevet gammel med ordene". Gang på gang dukker herlige og rammende sprogspil og ordbilleder op som fx handymanden, der tilbyder at holde tårerne tilbage og lægge drømmene på plads. Digtsamlingen er meget bemærkelsesværdigt af forlaget udgivet som e-bog og samtidigt som print-on-demand, så det vil kun være hos meget få boghandlere, at man vil kunne have bogen i hånden inden anskaffelse, men den er fint trykt med et godt omslag uden bagsidetekst.

Tematisk giver digtsamlingen mindelser om en af de sidste af F.P. Jacs udgivelser Kattenes eventyrlige rumsteren.

Digte, der på en og samme gang er fulde af humor og sørgmodighed. Om livet, der har været, og om døden, som nu er nærmere, for "livet er en evindelig afsked". Dog ikke med Peter Poulsens digte, som man gerne tager frem igen og igen.


litteratursiden.dk

d. 23. sep. 2013

af

af

Mie Henriksen

d. 23. sep. 2013

Hvis denne bog var en film, ville den være af Woody Allen – let og samtidig dyb samt fuld af jazzet melankoli, humor og dødsangst. Vores fine – og i denne sammenhæng må man vel godt kalde ham gamle – ...


Berlingske tidende

d. 10. aug. 2010

af

af

Jørgen Johansen

d. 10. aug. 2010


Kristeligt dagblad

d. 18. aug. 2010

af

af

Peter Stein Larsen

d. 18. aug. 2010


Information

d. 13. aug. 2010

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 13. aug. 2010


Weekendavisen

d. 13. aug. 2010

af

af

Lars Bukdahl

d. 13. aug. 2010


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2010

af

af

Erik Svendsen

d. 4. nov. 2010