Bøger / faglitteratur til børn

Rumfart i 50 år : fra Sputnik til rumfærge og ind i fremtiden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Søren Brunbech

2008

En stor og flot bog om rumfartens historie, spækket med billeder, som alle med interesse for rumfarten må få lyst til at kigge i. Også for større børn.

I oktober 1957 sendte Sovjetunionen satellitten Sputnik i kredsløb om Jorden. Bogen fortæller om rumfartens første 50 år. Der er en mængde små og store billeder på hvert opslag i det store format, og fremstillingen er mættet med facts om astronauterne, raketter og motorer, satellitter og rumsonder, de forskellige opsendelser, ulykkerne etc. En praktisk kalender i enten venstre eller højre spalte hjælper med at holde styr på kronologien. Bagest finder man en ret udførlig ordliste, der forklarer begreber og forkortelser og et register. Forfatteren er en erfaren amerikansk videnskabsjournalist, og forordet er skrevet af astronauten Buzz Aldrin, der har sat sit fodspor på Månen.

Helle og Henrik Stubs Rejsen ud i rummet, 2007 fortæller den samme historie med færre billeder og langt mere sammenhængende tekst.

En rigt og flot illustreret bladrebog, hvor man gennem billeder og billedtekster kan følge de første 50 år af rumfartens historie.