Bøger / faglitteratur

Rumfart


Beskrivelse


Beskrivelser af rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen, rumforskerne samt rumraketternes opbygning og formåen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Michael Olsen

2008

Bogen er for unge og voksne med interesse i rumfartens historie. Den kan også bruges af opgaveskrivende fra gymnasiet og opefter.

Bogens titel, Rumfart, siger alt. Det er rumfartens historie, det handler om, lige fra Sovjetunionens chok-opsendelse af Sputnik 1 i 1957, Gagarins første rumfærd over rumfartshistoriens foreløbige højdepunkt med USA's bemandede månelanding i 1969 og til det vadested rumfarten står i lige nu. Samtidig får vi også præsenteret andre aspekter af både Sovjetunionens og USA's historie, men med rumfarten som udgangspunkt. Cubakrisen er kun nævnt i en enkelt sætning, mens Vietnam-krigen bliver fremhævet som direkte årsag til, at det amerikanske rumprogram blev skåret næsten helt ned efter månelandingen. Forfatteren, Jan Haugaard, brænder for sit emne og er vant til at formidle. Bogen er virkelig godt skrevet og letlæst. Sproget er et kapitel for sig. Jeg har ikke oplevet nogen anden faglitterær bog med så meget talesprog eller så mange kraftudtryk som i denne. Det gør bogen mere levende, selv om nogle nok vil studse over udtryk som "Store stolte Rusland gik på røven i verdenshistoriens største fallit".

Der er kommet flere bøger om rumfart også så sent som i 2007. Denne bog glimrer ved sin handy størrelse og hurtigt læste men dog stadig detaljerede gennemgang af rumfartens historie.

Dette er en velskrevet bog om rumfartens historie, der meget populært og dygtigt formidler datidens kapløb imellem USA og USSR om at vinde førstepladsen i rummet. Den passer ind på alle biblioteker.


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 9 (2008)

af

af

Jens Jørgen Kjærgaard

Årg. 154, nr. 9 (2008)Informationer og udgaver