Bøger / faglitteratur til børn

Rumfart


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 27. jan. 2016

Er du interesseret i rummet? Her kan du både læse, se og høre om de sidste 75 års rumrejser - fx kan du se danskeren Andreas Mogensen blive sendt ud i rummet. Især for 8-10-årige.

I ni afsnit beskrives rumfartens historie fra de første forsøg på at opsende raketter til fremtidens rum-projekter. Vi hører om rumkapløbet, om de første levende væsner i rummet, om månelandingen og om den første dansker i rummet. Også teknikken omkring opsendelse af raketter beskrives. Ved hjælp af små QR-koder kan man se filmklip af flere detaljer fra teksten. Én kode giver også adgang til oplæsning af hele bogen. Bogen hører til de næst-letteste i fakta-serien af QR-bøger.

En fin QR-fagbog. De mange korte filmklip understøtter på god vis teksten og sætter liv i både forståelse og oplevelse. Den lille fagbog kommer godt omkring emnet, og selvom emnet ikke er let, gives der gode, grundige og oplysende forklaringer. En grundig ordliste gør desuden forståelsen lettere. Én af de absolut bedre QR-bøger og én hvor multimedie-funktionen giver mening.

Der findes temmelig mange fagbøger om emnet rumfart for aldersgruppen mellem 8 og 10 år, næsten alle med samme titel: RumfartRumfartRumfart fra serien "Første Fakta"; fra serien "Let faglig" og fra "De små Fagbøger". Den her anmeldte er den eneste med QR-koder og den eneste, som er aktuel nok til også at omtale den danske astronaut Andreas MogensenDer findes temmelig mange fagbøger om emnet rumfart for aldersgruppen mellem 8 og 10 år, næsten alle med samme titel: fra serien "Første Fakta"; fra serien "Let faglig" og fra "De små Fagbøger". Den her anmeldte er den eneste med QR-koder og den eneste, som er aktuel nok til også at omtale den danske astronaut Andreas MogensenDer findes temmelig mange fagbøger om emnet rumfart for aldersgruppen mellem 8 og 10 år, næsten alle med samme titel: fra serien "Første Fakta"; fra serien "Let faglig" og fra "De små Fagbøger". Den her anmeldte er den eneste med QR-koder og den eneste, som er aktuel nok til også at omtale den danske astronaut Andreas Mogensen.