Bøger / faglitteratur til børn

Rumraket


Beskrivelse


Om rumraketter der kan flyve mennesker ud til en rumstation, og sende satelitter ud i rummet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2020

af

af

Stine Bille

d. 10. mar. 2020

Vidste du at Christian Eriksen startede med at spille fodbold som 3-årig, at fodboldklubben Manchester City har en af verdens bedste trænere og at en rumraket består af flere del som man kalder for trin. For 6-8-årige.

Her er tre nye titler i serien "Første fakta" som er letlæselige fagbøger, der behandler emner som sport, teknik, dyr og historie for begynderlæsere. Hvert opslag i bogen har en kort tekst på den ene side og et stort billede på den anden. I bogen "Christian Eriksen" kan man læse om en af Danmarks bedste fodboldspillere, som privat er en stille og rolig ung mand. I "Manchester City" kan man læse om klubbens historie, om hvordan den er gået fra af være en klub uden store sejre, til at vinde det engelske mesterskab fire gange. I bogen "Rumraket" kan man læse om, hvordan en raket virker, og hvad man bruger rumraketter til. De bruges fx til at sende satellitter ud i rummet. Bøgerne har lix 10-11.

Det er tre gode og letlæste fagbøger for begynderlæsere. Bøgerne er overskueligt opbygget uden for mange tekstbokse. Teksten er skrevet i korte letlæselige sætninger. Billederne understøtter teksten, og er med til at underbygge de faglige faktaoplysninger.

Der findes flere gode bøger i samme serie, fx ZlatanRumstation og RumstationDer findes flere gode bøger i samme serie, fx Zlatan og .