Bøger / faglitteratur til børn

Rumstation


Beskrivelse


Om den 110 meter lange rumstation, der kredser rundt om jorden 400 kilometer væk.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2019

af

af

Jesper Holtoug

d. 12. feb. 2019

De her to bøger kan du blive klogere af. Den ene handler om rumstationen ISS, som svæver rundt om jorden 400 kilometer væk. Den anden bog fortæller om religionen islam, og om deres hellige måned, hvor de man ikke må spise noget hele dagen. Især for jer mellem 6 og 8 år.

To nye fagbøger i serien "Første Fakta" - en serie, der behandler emner som sport, teknik, dyr og historie for begynderlæsere. Hvert opslag i de to bøger har en kort tekst på den ene side og et stort billede på den anden. "Ramadan" fortæller om muslimernes fastemåned, lidt om historien og lidt om fastens afslutning. "Rumstation" handler om ISS, som er den 110 meter lange rumstation, der kredser om jorden. Det var ISS, som danskeren Andreas Mogensen besøgte i 2015.

To rigtigt udmærkede fagbøger, for de børn, som lige har knækket læsekoden og nu magter sammenhængende tekster. Både ord og begreber kan være komplicerede, men de meget korte tekster og de fine illustrationer gør, at selv så svære emner alligevel glider ned. Og dette er faktisk lidt af en fagbogs-bedrift.

Hvis du vil læse mere om islam og ramadan, så skulle du prøve: Den første bog om islamIslamRumfart eller Islam, som er noget længere og lidt sværere. Hvis du vil vide mere om rummet, skulle du kigge efter Rumfart, som er fra samme serie, som de to bøger, der her er anmeldtHvis du vil læse mere om islam og ramadan, så skulle du prøve: Den første bog om islam eller , som er noget længere og lidt sværere. Hvis du vil vide mere om rummet, skulle du kigge efter Rumfart, som er fra samme serie, som de to bøger, der her er anmeldtHvis du vil læse mere om islam og ramadan, så skulle du prøve: Den første bog om islam eller Islam, som er noget længere og lidt sværere. Hvis du vil vide mere om rummet, skulle du kigge efter , som er fra samme serie, som de to bøger, der her er anmeldt.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 4 (2019)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 72, nr. 4 (2019)