Bøger / faglitteratur / rejsedagbøger

Rundet af jordens rotation : en bog om at rejse


Beskrivelse


Rejseoptegnelser fra forfatterens rejser i 18 lande, som spænder fra løsslupne turneeventyr i Afrika over det pulserende Addis Ababa til et Syrien, som ikke er mere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 31. aug. 2016

Originale og anderledes rejseoptegnelser, der rummer beskrivelser af forfatterens mange rejser verden rundt og viser verdens foranderlighed i det nye årtusinde. Til læsere af rejseessays og samfundsinteresserede.

Forfatter og musiker T.S. Høeg, der har optrådt og turneret overalt i Danmark, i Norden, og i store dele af Europa, samt bl.a. i USA, Syrien og Ukraine, udgiver i denne bog optegnelserne fra sine mange rejser. Det er rejseessays af forskellig karakter og varierende længde, som beskriver alt lige fra turnéoplevelser til mere alvorlige samfundsbeskrivelser af lande, der ikke er mere. Der er beskrivelser fra 18 lande, spredt over 4 kontinenter.

Høeg kommer med sine rejseoptegnelser rundt i hele verden. Han forstår både at underholde og stille spørgsmål ved vores samfund, og mange af essayene indeholder også en vis grad af civilisationskritik. Teksterne er interessante og tankevækkende, og de beskriver en foranderlig verden, der hele tiden flytter sig, hvor intet er, som det var engang. Høegs skrivestil er original, og optegnelserne bugner af sprogligt overskud, men teksterne stiller også krav til læseren. Bogen har et lækkert og indbydende layout.

Kan fx sammenlignes med Verden i stykker af Hans-Jørgen Nielsen fra 1992, der også indeholder rejseessays af høj kvalitet fra hele verden.Informationer og udgaver